Jump to content

zakon o udrugama


hasko

Preporučene objave

Može li mi ovo netko protumačiti ? Naime,Lovna udruga kojoj pripadam već 4 godine nije održala godišnju skupštinu, a odgovorni u njoj se stalno nešto pravdaju kako moraju "srediti dokumentaciju". Zanima me da li po prijavi nadležnom tijelu to isto tijelo "gasi" udrugu ili samo upozorava lovoovlaštenika na nepravilnost i daje rok za ispravljanje nepravilnosti ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam ti odgovoriti na pitanje ali znam da kod nas u udruzi imamo jednom godisnje slupstinu i duzni smo svake godine to odrzati, napraviti zapisnik te ga odnijeti u gradsko poglavarstvo referentici koja je zaduzena za nas. :)

Zakon o udrugama je jako kratak i nedorecen. Stalno nesto pitam na ovom forumu za udrugu, al nema bas nekog odgovora. :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Jedan od razloga za prestanak postojanja udruge je i to ako su njezina tijela izvan mandata. S obzirom da je u statutu udruge sigurno određen mandat tijela, pogledaj statut pa ćeš znati da li bi udruga trebala prestati postojati. Ako to prijaviš mislim da bi se moralo donijeti rješenje o "gašenju" udruge i brisanju iz registra. Ovo je samo moje mišljenje jer nikad nisam imao iskustva s tim.

U statutima udruga u pravilu je određeno da se redovna skupština održava jednom godišnje, ali to ne mora nužno biti tako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija