Jump to content

prodaja proizvoda sa znakom MARIHUANE


ledenkaocaj

Preporučene objave

poštovani,

 

neznam gdje bi počeo pa započinjem ovu raspavu u nadi da cu dobiti koju smjernicu.

 

Negdje u zakonu stoji da se marihuana ne smije reklamirati, dakle nebi se smjele nositi majce koje imaju znak marihuane, ili prodavati takvi proizvodi.

 

Dali je to još tako kod nas, ima li nekih naznaka da bi se naš kazneni zakon mogao usklađivati sa zakonom EU.

 

Ako bi sa takvog proizvoda skinuo koji list pa to regularno nije list indiske konoplje nego liči na to dali me se isto tako po tom zakon može kazniti ili je to onda neka siva zona.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...ali dali postoji onda u prekršajnom zakonu?

 

pročitao sam ovaj tekst malo kopajući po internetu ali u zakonu nisam uspio pronaći tu odredbu, dai je moguće da je to izbrisano?

 

Odnosno ako se može u dučanima zdrave hrane prodavati ulje od konoplje onda bi se morao moći i jedan drugi sličan proizvod koji sadrži to isto ulje ali na ambalaži ima list marihuane.

 

Zahvaljujem na odgovorima.

 

 

Ako ste na ekranu svoga mobitela željeli vidjeti znak marihuane, lake droge čije je posjedovanje i uživanje u Hrvatskoj kažnjivo, dovoljno je bilo do jučer poslijepodne utipkati internetsku adresu T-mobilea. Na toj se adresi moglo pronaći čak pet različitih sličica marihuane koje su po cijeni od samo 10 kuna mogle završiti i na zaslonu vašeg mobitela, a skinute su tek nakon upita novinara.

Sve to ne bi bilo problem kad ne bi postojao zakon prema kojemu je zabranjena svaka izravna ili neizravna promidžba droge na bilo koji način. Usto, zakon kaže da za takvu promidžbu, primjerice za prodaju majice sa znakom marihuane, fizička osoba može biti kažnjena novčano u rasponu od 5000 do 20.000 kuna. Pravna bi osoba poput, primjerice, T-mobilea za takav prekršaj trebala platiti između 20.000 i 50.000 kuna. Kako se uopće moglo dogoditi da se slika marihuane nađe u poslovnoj ponudi T-mobilea, odgovorila nam je Olivera Međugorac, direktorica Odjela za odnose s javnošću T-mobilea.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija