Jump to content

Udruga


Vtecprime

Preporučene objave

Pozdrav, nisam siguran da sam stavio temu u ispravan podforum, ako nisam molim moderatora da premjesti :palac:

 

Prije 2-3 godine smo ja i prijatelj osnovali udrugu kojoj sam ja predsjednik. prije 1 godine smo se posvadjali i prekinuli svaki kontakt, kod njega je ostao pecat i svi papiri, nije mi to bio problem posto je udruga bila neaktivna jer se nisu ispunili neki ciljevi da ona ima svrhu,,, e sad, kod osnicanja udruge je otvoren i racun u banci, vodjenje racuna nam naplacuju 10 kn mjesecno, problem je nastao kad sam ja prije par mjeseci htio zatvoriti racun da bezveze ne ide trosak jer posto sam ja predsjednik udruge vjerojatno bih ga ja sam snosio; ali kada sam dosao u banku, voditelj poslovnice mi je rekao da ne mogu zatvoriti racun jer udruga nije zatvorena :S i on hoce dokaz da nemamo nekakva druga dugovanja, a taj dokaz bi mu bio zatvaranje ugruge, to mi nema smisla nimalo. ja ugrugu ne mogu zatvoriti posto nemam ni pecat ni nista, ona neka stoji, nebitno je, ili barem mislim da je da nemoram nista placati za to sto ona postoji? jel je voditelj poslovnice banke u pravu kad kaze da moram ugasiti udrugu da bih zatvorio racun?

 

hvala :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otiđite kod javnog bilježnika.Obzirom da JB mogu izvaditi Izvadak iz sudskog registra trgovačkog društva, mislim da mogu izvaditi i ovjeriti i Izvadak iz Registra udruga.

 

Pečat izradite iznova.

 

Sastavite Izjavu o zatvaranju Udruge,ovjerite kod JB,odnesite u Ured državne uprave i čekajte Rješenje o prestanku rada udruge tj.ispisu iz Registra Udruga.

 

S tim Rješenjem otiđite zatvoriti žiro račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija