Jump to content

Djetetova imovina-pravo oca na raspolaganje sa istom


Smjeska

Preporučene objave

Poštovani,

 

potreban mi je savjet...imam malo dijete, mislim na njenu budućnost, otac ne pridonosi uzdržavanju, imam probleme sa istim prilikom dostave sudskih poziva koje ne želi primati itd....Poznato mi je da isti ima dugova i bojim se da danas sutra kada dijete nasljedi nešto po meni da on ne bi raspolagao tim.

 

Molim za savjet, ako nešto prepišem na dijete u slučaju da se meni nešto dogodi, da li mogu napravit kakvu oporuku ili šta da se spriječi da otac raspolaže sa tim i da si eventualno banke vrate njegove dugove (dijete ima i njegovo prezime).

 

Hvala na odgovorima unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Niste napisali da li ste u bračnoj zajednici.Sve što je stečeno radom za vrijeme trajanja bračne zajednice smatra se bračnom stečevinom.Ona se dijeli po pola.To znači suprugovo je pola i ako živite zajedno ima pravo još na pola bračne stečevine koja bi prpadala Vama u slučaju diobe.

 

Vi trebate napisati oporuku kojom ostavljate cijelu Vašu bračnu stečevinu djetetu . Vi možete štedjeti za dijete i automatski ste zakoniti zastupnik i otac ne može slobodno raspolagati tim dijelom .Centar za socijalnu skrb kontrolira raspolaganje i odobrava dizanje sa računa djeteta.Na kraju godine skrbnik mora podnijeti izvještaj centru .

 

Po zakonu o nasljeđivanju rastrošna osoba i onaj koji je na neki način zlostavaljao ostavitelja, ružnim rječima i arogantnim ponašanjem nema pravo naslijediti ostavitelja

radi se o nedostojnosti za nasljeđivanje.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija