Jump to content

molim pomoć


ivka7272

Preporučene objave

muž i ja već dvije godine živimo odvojeno. imamo dvoje djece(4god i 5god). nismo službeno rastavljeni. nikada nisam branila posjete djeci štoviše inicirala sam što češće druženje oca i djece. ostala sam prijavljena na muževoj adresi zbog dječjeg vrtića. njegova opčina daje veće sufinanciranje tako da je cijena vrtića manja. njegova baka je vlasnica kuće i prijavila je policiji da više ne živim tamo. to znači da bi moji muž trebao plačati veću cijenu vrtiča što on ne želi. naš interni dogovor je bio da ne plača alimentaciju nego vrtić. zbog veče cijene on želi djecu premjestiti u drugi vrtić koji mi zbog udaljenosti ne odgovara. ima li pravo na to? šta mi je najbolje napraviti?

 

molim vas pomozite mi jer nikakav odgovor nisam dobila u centru za socijalnu skrb.

 

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Napuštanje bračnog druga i odlazak iz zajedničkog doma očita su manifestacija prestanka bračne zajednice, no i pod zajedničkim krovom, u uvjetima stambene oskudice, mogu prestati sadržaji koji se inače razumijevaju u bračnom životu.

 

U parnici za rastavu braka ne ispituju se povodi i razlozi odvajanja bračnih drugova ,a ni okolnosti koje potvrđuju

poremečenost bračnih odnosa jer se razumijeva da je zbog poremećenosti i došlo do prestanka bračne zajednice.

Za rastavu braka potrebno je utvrditi činjenicu da je životna zajednica prestala i da odvojenost bračnih drugova traje najmanje godinu dana .

 

Vi se morate odlučiti i znati što želite , jer samo tako

možete službenim putem tražiti da se bračni drug brine o djeci. S obzirom na malodobnu djecu tada će se uključiti i CZSS .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani

 

da je bilo moguče postiči dogovor na dulje od tjedan dana, danas ne bi vodila borbu. nažalost moj muž oduvijek je bio vrlo podložan svojoj mami i baki. tako da bi ja možda trebala dogovoriti se s njima jer on svoje mišljenje nema bar dok ga njegova baka ne odobri.

nemam nedoumica oko onoga što želim. a ne želim puno. željela bih da moja djeca imaju normalan odnos s ocem i da provode što više vremena s njim. nakon našeg odlaska prva 3mj za djecu uopće nije pitao sada smo došli na to da želi djecu svaki drugi tjedan po 7 dana, no problem je što onog trena kada to njemu ne odgovara samo se ne pojavi u vrtić po djecu. 5 mj normalno plaća vrtić a 6mj. samoinicijativno odlući da vrtić trbam platiti ja. nemogu si to priuštiti. više od pola plače izdvajam za stanarinu.

nisam tražila nikakvu lihvarsku alimentaciju nego 1000kn za dvoje djece za vrtić. on ima plaču oko 5000kn i novac troši na markiranu odječu. smije li ispisati djecu iz vrtića zato što ga on plaća i upisati u drugi vrtić dosta udaljen od mog radnog mjesta.to je moja nedoumica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija