Jump to content

Susjedovo smeće u našem dvorištu


Ultramaratonac

Preporučene objave

Pozdrav iz Osijeka!

Prije tri godine kupili smo kuću u gradu i do danas dosta uložili na renoviranje. Kuća je katnica i prva u nizu. Susjed sa bočne strane obzirom da smo prva kuća u nizu nije nam dozvolio da stavimo izolaciju (5 cm stiropora i akrilnu žbuku)na taj dio kuće, jer ulazimo u njegov zračni prostor. Krajem prošle godine stavili smo izolaciju sa čeone i dvorišne strane kuće. Imamo malo dvorište iza kuće u koje smo puno uložili i ljepo ga sredili. Mali zidani bazen, dvorište popločano kockama Semerlok. Problem!!! Susjed ima ogromno stablo višnje uz našu zidanu ogradu i večim dijelom godine sa tog stabla pada lišće i plodovi u naše dvorište. Sinoć je bilo nevrijeme te sam kamerom snimio, a zatim i slikao koliko je lišća i plodova palo u naše dvorište. Tijekom ljeta taj mali zidani bazen (2,4 x 1,8 x 1 m)za djecu nisam u mogučnosti normalno izbaciti vodu iz njega jer pumpa ne može protjerati lišće koje padne u njega pa ga moram ručno prazniti. Susjedu sam rakao da nas poštedi tog smeća, a on je odgovorio da ga tužim. Zvao sam i komunalno u Osijeku, te su mi rekli da to nije u njihovoj domeni obzirom da se radi o dvorištu iza kuće. Nedavno sam otišao kod njih, ali mi nisu otvorili vrata već su se pojavili na prozoru sa kata kuće. Rekao sam im da ih može biti stid, kako nam nisu dozvolili da stavimo izolaciju na kuću sa strane gdje je njihova bašča, a sad nas zatrpavaju sa svojim smećem. Da bude apsurd još veći oni su pozvali policiju koja je došla na naša vrata jer ih navodno mi maltretiramo. Policajci su bili OK te su rekli da oni moraju izaći na poziv, te da se pokušamo dogovoriti sa susjedom oko nastalih problema. Molio bi da nas neko posavjetuje koje je najbolje rješenje za nas u ovom slučaju. Ja sam umirovljeni časnih HV, a supruga liječnik u KB Osijek.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Proučit ću navedeni zakon. Dio grana koje prelaze u naše dvorište posjekao je sam prošle godine kad sam mu prvi put prigovorio. Da odreže sve grane koje prelaze u naše dvorište problem ne bi bio rješen jer večina lišća

sa tog drveta završi u našem dvorištu. U jesen npr. svaki dan nakupimo minimalno jednu kantu tog lišća. Da ljudi nisu bili zločesti prema nama, te da su nam dozvolili da stavimo izolaciju na kuću, mišljenja sam da bi i mi progledali na ovo smeće koja nam konstantno pada u dvorište. Ne želimo se spuštati na njihov nivo, ali isto tako nismo više spremni trpiti takvo ponašanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija