Jump to content

Kako pokrenuti postupak poništenja rješenja o radu inspektora


Kutjevo1

Preporučene objave

Gdine 2000.-te opčinski načelnik je na mjesto inspektora graditeljstva imenovao osobu koja ne ispunjava niti jedan uvjet za to radno mjesto: školsku premu ( tehničar, nije imao iskustvo u struci, nije imao položen stručni niti bilo koji drugi ispit za rad u državnom službama.

Ta osoba je ipak 3 dosine obavljala inspekcijske poslove, vodila postupke, poduzimala radnje u postupku i donosila rješenja.

Da li ja kao gradjanin mogu i na koji način - kod kojeg organa pokrenuti postupak poništavanja toga rješenja o rasporedu na radno mjesto inspektora . Radno pravni status je uspostavljen ranije drugim rješenjem. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je bio natječaj , tada ste propustili rokove .

Jedino što možete sada je prijava inspektoru rada i Ministarstvu zaštite okoliša i graditeljstvate da ih upozorite na nepravilnosti tj. da poslove nadzora obavlja nekompetetna osoba postavljena uz blagoslov odgovorne osobe

ime i prezime . Morate biti sasvim sigurni u ono što prijavljujete , jer nije uputno prijavljivati bez argumenata naime mogli bi snositi bespotrebne posljedice ,kao npr. mogli bi biti tuženi za klevetu iz čl.200 KZ. Nemojte nasjedati tračevima .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Činjenice je utvrdila upravna inspekcija, tako da mislim da te opasnosti nema. Nije riječ o konkursu na kojem sam ja sudjelovao, nego je pitanje djelovanja tako postavljenog inspektora u predmetima u kojima sam ja bio stranka.

I drugo je pitanje, u zaključku kojim se odbija moj zahtjev za oglašavanje ništavim takvog rješenja o postavljenju dat mi je pravni lijek i mislim da sam upućen da se žalim nenadležnom organu.

Šta uraditi u takvoj situaciji: poslaliti žalbu putem prvostupanjskog organa i čekati da se organ na koji sam upućen oglasi nenadležnim ili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Putem prvostupanjskog organa podnesite žalbu , a istovremeno ako Vas se ignorira a protekao je razuman rok za donošenje rješenja , imate pravo i direktno se žaliti Evropskom sudu za ljudska prava .Prije takve žalbe konzultirajte se sa Županijskim odvjetništvom .Treba otkriti da li leži korupcija iza svih tih postupaka .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija