Jump to content

civilne dionice


victor

Preporučene objave

victor je napisao:

Da li netko nešto zna o dodjeli civilnih dionica.Imam 80% vezano uz civilno stradavanje u mirovini,a 20% vojno.Imam li pravo na ovih 80% dobiti dionice?Znam da su se prije dijelile te civilne dionice i smatram ,da ne mogu samo tako nestati prava nas ostalih.Molim odgovor.

 

Pravo na dodjelu dionica bez naplate imaju civilni invalidi rata.

Rješenjem o mirovini ne dokazujete navedeni status CIR-a već rješenjem nadležnog Ureda državne uprave, koje podliježe reviziji.

Navedeno rješenje se donosi nakon provedenog upravnog postupka pokrenutog na zahtjev stranke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

victor je napisao:

Znam da bi to sve trebalo biti komplicirano,ali nije.Ja na svojih 80% imam besplatnu participaciju,manje plaćam pri kupnji auta porez, ...

 

Prava koja si naveo nisu bila u vašem pitanju, već pravo na dodjelu besplatnih dionica, a ono je isključivo vezano za već ostvareni status CIR-a (kao i kod drugih, sličnih kategorija: HRVI i MVI).

U odgovoru sam citirao ono što Zakon propisuje, odnosno da se između nabrojenih kategorija koja ostvaruju pravo na dodjelu besplatnih dionica, navode i civilni invalidi rata.

Iako bih volio da uspijete u onome što tvrdite, i dalje mislim da status CIR-a ne možete dokazati rješenjem o mirovini, bez obzira na u njemu utvrđene postotke i uzroke istih.

 

victor je napisao:

... samo me zanima koje još pravo imam.

 

Ima toga dosta. Bilo bi dobro, za početak, uzeti Zakon o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (Nar. nov, br. 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 94/01 i 103/03) u ruke, pa onda postaviti konkretno pitanje, jer ćemo teško odgovoriti na ovako općenito pitanje bez copy/paste velikog dijela navedenog Zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija