Jump to content

naknada za komplikacije


cvijet26

Preporučene objave

Potrebna mi mala pomoc i savjet. 1.7. bi trebala navrsit godinu dana radnog staza, ali je problem sto imam ugovor na odredjeno i ne misle mi ga produziti (nista cudno) pa mi doktorica opce prakse savjetovala da otvorim komplikacije 2-3 dana prije isteka ugovora. Zanima me da li ce mi naknada iznositi puni iznos place ili cu ipak zbog tih tri dana imati minimalac i da li mi je ipak bolje cekati i otvoriti komplikacije 1.7.?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto još jednog primjera zloupotreba prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja na teret svih koji nešto participiraju u sustavu.

 

I tebe i tvoju doktoricu trebalo bi i procesuirati i primjereno kazniti, no obzirom na to da su doktori svete krave, a o trudicama da ne govorim, tako nešto nažalost u ovoj državi najvjerojatnije još nije moguće i nažalost neće se dogoditi.

 

Bolovanje se ne otvara na način na koji ti je to protuzakonito sugerirala tvoja vrla doktorica, namjena te vrste medicinske indikacije je čuvanje zdravlja majke i djeteta, a ne naštimavanje datuma kako bi ostvarila određena prava na navočanu naknadu.

 

Zaista želim da na neki način ostvariš pravo na novčana sredstva kako bi ti bilo lakše u periodu koji slijedi, no ne na ovaj način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slusaj, nitko nije napisao da stvarno ne trebam na komplikacije... ginekolog me ionako vec dulje zeli poslati na odmor ali s obzirom da to nema veze sa pitanjem nisam ni htjela objasnjavati. A sa druge strane posao koji obavljam zathjeva podizanje paketa i sl pa mislim da nije bas prikladno da u 31.tjednu trudnoce to radim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom slučaju nemaš o čemu razmišljati. Ukoliko postoji medicinska indikacija postavljena od ginekologa tada nemoj ni pomišljati na nešto drugo. U tom slučaju nadoknada plaće će ti biti najvjerojatnije 800 i kusur kuna do kraja komplikacija i nakon toga rodiljna naknada je 1660 kn. Da bi ostvarila punu nadoknadu plaće moraš imati prethodni staž osiguranja u neprekidnom trajanju od 12 mjeseci ili 18 mjeseci s prekidima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija