Jump to content

Odštetni zahtijev


Bandit

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Da ne duljim, stradao sam u nesreći na motociklu (starosti 11 mjeseci) gdje mi je oduzeta prednost, vozač automobila koji je skrivio nesreću priznao je krivicu i potpisao izviješće o nezgodi, policija došla ali utvrdila da nema razloga pisati zapisnik. naknadno utvrđena šteta na motociklu od strane ovlaštenog servisera 63 000 kn što je malo manje od cijene novog. osiguranje telefonski odbilo platit taj iznos i ponudili 14 000 kn vadeći se na nepostojanje policijskog zapisnika. Na to sam napisao prigovor gdje tražim minimalno 30 000 kn i sada ne odgovaraju i ne javljaju se 8 dana. zanima me koliki je zakonski rok za odgovor na moju žalbu, ta da li ima potrebe angažirati odvjetnika. Sudaru i krivnji osim osobe koja je prouzročila nesreču može svjedočiti i djevojka policijske jedinice mladeži pred čijim se očima nesreća dogodila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Inače, policija je DUŽNA uvijek obaviti očevid prometne nesreće gdje je uzrok oduzimanje prednosti prolaza (ako je odmah došla na mjesto događaja ili je naknadno saznala - svejedno) i ti zato sada imaš problem.

Također, ako je policija bila na mjestu događaja i ako su na tvom motociklu oštećeni vitalni dijelovi za upravljanje i kočenje (bez obzira jer se radi o oduzimanju prednosti prolaska ili neki drugi uzrok) policija je morala raditi očevid, a pogovoto ako si ti to izričito zahtjevao.

Dalje , angažiraj odvjetnika obavezno, a usput pitaj preko krovne osiguravajuće organizacije (hrvatskog ureda za osiguranja, zg, martićeva 73) što je sa tvojom štetom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija