Jump to content

ustavni sud-požurnica


ubrigama

Preporučene objave

ubrigama je napisao:

Podnesena je tužba Ustavnom sudu. Sad me odvjetnik uvjerava da valja dostavit i požurnicu, ali da će je on napisati, a da je ja OSOBNO moram odnijeti na Sud te ispitati"u kojoj je fazi moj predmet?"! Zar to nije njegov posao? Ili je ipak u pravu?

 

Pozdrav ubrigama,

pretpostavljam da vam je isti odvjetnik i pisao tužbu?

Sve ovisi o tome za što ste ga sve angažirali i kako ste se sa njim dogovorili.

Inače stvari sa odvjetnicima stoje ovako: ukoliko ih plaćate po njihovim zatraženim iznosima (koji ponekad i nemaju baš previše veze sa odvjetničkim tarifama diktiranim od Hrvatske odvjetničke komore i ukoliko ste se dogovorili da vam on vodi predmet od početka do kraja, tada se isti odvjetnik treba pobrinuti ama baš za sve relevantno predmetu uključivši i slanje ili urudžbiranje požurnice kao i informiranje u svezi stanja vašeg predmeta. Također je dužan izvjestiti vas o svemu tomu a također se i na izvjestan način sa vama i konzultirati o svemu jer, ne zaboravite: vi ste naručitelj usluga koje plaćate( i to masno).

Ovo nešto ne štima oko vašeg dogovora jer se odvjetnici najčešće lako prihvaćaju nečega kao npr. sastavljanja požurnice koju vam mogu odmah lijepo i naplatiti ali im se "ne da" čak niti poslati istu požurnicu poštom a da ne spominjem osobnu inkomodaciju njihovog odlazaka do Zagreba(u slučaju da živite u nekom drugom gradu) .

Premda osobno ne vidim nikakvog razloga zašto bi uopće trebalo požurnicu osobno urudžbirati? Otkuda to?

Niti vidim zaprijeku odvjetniku da se on osobno informira o stanju predmeta, već vas šalje na sud (a treba npr. samo učiniti jedan telefonski razgovor sa ciljem informiranja o predmetu (a na koje svatko ima zakonsko pravo bilo usmeno, pismeno ili preko telekomunikacije a sve više i internet stranica)???

Uglavnom odvjetnicima se puno toga "ne isplati" pa vas najvjerojatnije vaš iz ovog prozaičnog razloga i šalje da vi sami obavite njegov dio posla.

A još ako ste ga angažirali po onoj "pro bono" do tada i tada...ne očekujte ništa više od onoga: "koliko para, tolko i muzike".

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

najvjerovatnije se radi o nekoj vrsti "poluzastupanja".Pomogne ti sastaviti zahtjev ili nešto slično kao nekada meni moj odvjetnik.I onda priča,treba ovo ovako,ono onako,kad se riješi ovo onda ćemo ono itd.Njima se mi ne isplatimo.Tu je vrlo mala lova.Da su u pitanju zaostatci ili neka veća lova tako bi te rado zastupao vjeruj mi i priča bi bila ništa ne brini,to ćemo uspješno riješiti itd.Ovako,mali slučaj,neizvjestan ishod,mala lova,relativno puno posla(puno telefoniranja,upita,dug rok čekanja itd).Ako bude problema otići će ti na raspravu ili nešto slično,to naplatiti pa što bude.Oposti što ovo komentiram,ali nešto slično sam i ja prolazio,pa odustao od odvjetnika,što tebi ne sugeriram nikako.Imam osjećaj da ćeš sve morati sam riješiti,(to je samo predosjećaj),a pravnik je dobrodošla pomoć.Bar te ima tko uputiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija