Jump to content

Pitanje u vezi parcela.


fulcrum

Preporučene objave

Pozdrav svima.

 

Molio bih za pomoć s vašim odgovorima.

Situacija:

Imam česticu uz glavnu cestu. Velika Gorica, okolica. Iza mene je čestica koja je 3 puta duža od moje. Ta čestica je u katastru zavedena u obliku: npr. dvorno mjesto 300 kvadrata i 3 oranice različite kvadrature. Ja bih naravno kupio dio paralelan sa svojom parcelom. Uz to bih čovjeku ponudio 9m širine da može na glavnu cestu (trenutno postoji put s druge strane koji nema tu širinu).

Mene zanima slijedeće:

1. Moram li rasparcelirati svoju česticu i susjedovu ili je dovoljno da u ugovoru stavim da se odričem 9m širine u njegovu korist, a da od njega kupujem oranicu br.3 kvadrature XY katastarske čestice 1234?

2. Kad kupim tu njegovu parcelu jel mogu dobiti dozvolu ako mi se kuća rasprostire na 2 čestice ili moram spajati te dvije čestice u jednu?

2.1. Postoji li minimalna veličina nove parcele?

3. Za što bih sve trebao aganžirati geodeta?

4. Primjetio sam da ta čestica ima 3 vlasnika, ali u smislu: Dvorno mjesto od jednog, 2 oranice od drugog i jedna oranica od trećeg vlasnika. Ako ja kupujem oranicu od 1, jel ovi ostali vlasnici na toj čestici imaju pravo glasa? Postoji velika vjerojatnost da nisu knjige sređene i da su ta tri vlasnika RIP, i da je sve naslijedila 1 osoba. Jel bi bilo pametno uzeti odvjetnika da sredi vlasništvo prije kupnje parcele na čestici ili da kupim pa onda on sređuje zaključno s menom?

 

Hvala na svakom odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija