Jump to content

Izračun mirovine


lector

Preporučene objave

Pokušat ću biti kratak i jednostavan pa ako mi netko može pomoći,biti ću jako zahvalan...dakle,ja sam HRVI 30%...100% profesionalna...nemam čin...imam status dragovoljca...prije par dana sam dobio rješenje o nekoj privremenoj naknadi...1800kn...nemam trajno rješenje o invalidnosti,fali mi jog godina dana da bih dobio trajno...ako je istina da se trajno dobiva nakon tri godine...eto,zanimalo bi me kolika bi mi mogla biti mirovina i koliko vremena me mogu držati na ovoj privremenoj naknadi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..sad ste na akontaciji mirovine od 1800kn.Dakle to će biti Vaša mjesečna primanja do izračuna i primanja konačnog rješenja o mirovini.

Nažalost,Vaše vještačenje podliježe 2.st.komisiji(g.Tab.)on treba potvrditi prijedlog prvostupanjskog vještaka....

...ali on ima ovlasti smanjiti,potvrditi čak i povečati(što bi u Vašem slučaju bila opća nesp.za rad,ali povoljnija od 100%prof.nesp).

 

Dakle -čekati (ja sam čekao 9 mjeseci 2007.g),kasnije se dobe i zaostaci-razlika.AKO bi Vam 2.st.vještak potvrdio 100%prof.nesp.sve u svezi rata ,tada bi Vam mirovina bila oko 4300-4400kn

 

...što se tiče trajne invalidnosti,nije 3 godine ,već trebate izači 3 puta na 1.st.komisiju,te 3-eći puta 1.st. vještak dati prijedlog za TRAJNO-te 2.st.komisija to potvrdit,znači nije 3 godine ,već mnogo,mnogo duže...

....mada ne mora ni to biti pravilo,ali to je moj slučaj ,pa sam ga napisao...

 

...eto sad imate neke smjernice za dalje.... ako Vam nije još kaj jasno- pitajte, ima i tu i boljih ljudi HB-a koji su upučeniji i bolje podkrijepljeni zakonima nego ja -sretno!! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

lector je napisao:

Ne znam jesam li trebao napisati da je od onih 100% profesionalno sve vojno...dakle,100%vojno.

 

zkova je napisao:

... Nažalost,Vaše vještačenje podliježe 2.st.komisiji(g.Tab.)... ali on ima ovlasti smanjiti,potvrditi čak i povečati(što bi u Vašem slučaju bila opća nesp.za rad,ali povoljnija od 100%prof.nesp).

 

Samo jedan dodatak: sukladno važećim propisima narečeno Povjerenstvo nije nadležno preispitivati da li je u konkretnom slučaju riječ o profesionalnoj ili općoj nesposobnosti za rad (znači ni mijenjati utvrđeni stupanj), već ispituje je li ovlašteni vještak HZMO pravilno utvrdio da li je opća nesposobnost za rad ili profesionalna nesposobnost za rad u cijelosti ili dijelom posljedica ranjavanja, ozljede, zatočeništva u logoru, bolesti, pogoršanja bolesti, odnosno pojava bolesti neposredna posljedica sudjelovanja u obrani suvereniteta RH.

Drugim riječima, Povjerenstvo je ovlašteno samo za preispitivanje omjera uzroka nesposobnosti za rad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija