Jump to content

Roditelji me tjeraju iz kuće,molim za savjet..


goran78

Preporučene objave

Imam 31 godinu i zaposlen sam od svoje 19 godine i s roditeljima zajednicki smo uredjivali i nadogradjivali obiteljsku kuću,nakon djedove smrti prije 3 godine sve je naslijedila moja mama s kojom sam dosao u nesuglasicu prije nekoliko mjeseci i sad me jednostavno tjera van iz kuce,u proteklih 10 godina sam ja ulozio oko 150 000 kuna u tu kucu i za to imam svjedoke,2 kredita sam digao i otplatio i novci su ulozeni u tu kuću..zanima me da li me može samo tako izbaciti i da li ja imam kakva prava u toj kuci,nesto kao neki nuzni dio ili nesto slicno? HVALA VAM UNAPRIJED NA POMOĆI I NA SAVJETU..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Osoba koje je živeći u zajedničkom kućanstvu sa ostaviteljem i koja je svojim radom doprinijela povećanju

vrijednosti ostaviteljeve imovine ima pravo prije otvaranja ostavinskog postupka postaviti zahtjevda se tako povećana vrijednost izuzme iz ostavine u korist osobe koja je doprinijela povećanju vrijednosti imovine recimo nadogradnjom i sl.

Iz iznijetog u Vašem postu proizlazi da ste Vi tu mogućnost propustili . Vaša ulaganja u povećanje vrijednosti imovine mogla bi se tretirati kao dug ostavitelja i sada nasljednici ne naslijeđuju samo imovinu već nasljeđuju i dugove . Sada u pitanju su rokovi , a to bi V Za sve Vam je potrebna konzultacija osobe od struke .

U najgorem slučaju imali bi pravo ustati tužbom protiv nasljednika ostavitelja za povrat duga , jasno sve bi trebalo biti dokumentirano .

 

Sasvim je sigurno da zakon štiti Vaša ulaganja .

 

Što se nesuglasica sa roditeljem tiče to moraste izgladiti , jer djeca roditelju duguju život .Poznato je da svi ratovi završavaju za stolom -mirenjem .

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija