Jump to content

Porez na nekretninu


marjan10000

Preporučene objave

Poštovani, imao bih par pitanja.

Posjedovao sam nekretninu od 54 m2. Tada sam bio neoženjen. Pola nekretnine posjedovao sam ja, a drugu polovicu sadašnja žena (tadašnja cura). Bili smo oslobođeni od plačanja poreza.

Međutim nakon 4 godine smo prodali taj stan i kupili smo stan od 92 m2. Međutim kada smo kupili taj stan mi smo bili oženjeni i dobili smo djete, tj. stara nekretnina nam nije bila adekvatna. Predali smo sve dokumente u poreznu upravu 23.01.2007. i to je datum kupnje nekretnine, a 20.01.2007 smo prodali stari stan. Zanima me koji porez bi trebao platiti, da li za obe nekretnine, da li samo za razliku između prve i druge...

Također mi nikakvo porezno rješenje još nije došlo. Načuo sam ukoliko mi ne dođe rješenje unutar 3 godine da tada nastupa zastara???

Molio bih vas za odgovor...

Hvala unaprijed :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

sukladno odredbi članka 27. Zakona o porezu na dohodak niste dužni platiti porez na dohodak od imovine poradi otuđenja nekretnine koja je vama - poreznom obvezniku služila za stanovanje.

 

Kako se iskoristili pravo oslobođenja od poreza na promet nekretnine za 1. nekretninu, bit ćete dužni platiti porez na promet nekretnina kod stjecanja druge nekretnine.

 

Istražite s PU zašto vam nije dosad dostavljeno porezno rješenje za plaćanje poreza na promet nekretnina.

 

Relativni rok zastare nastupa 3 godine od utvrđivanja porezne obveze od strane PU a ne od dana predaje prijave poreza na promet nekretina od strane poreznog obveznika za stjecanje 2. nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija