Jump to content

Mala pomoc


zdesul

Preporučene objave

Evo molim vas za malu pomoc u mom slucaju.

Kupio sam zemljiste i izvadio sam sve dokumente,dakle posjedujem vlasnicki list,posjedovnu dozvolu,odluku suda itd.Prije 2 dana dobio sam poziv za sud (ometanje posjeda) jer me tuzio gospodin s kojim je bivsi vlasnik potpisao predugovor i koji ga nije ispostovao (u roku 6 mjeseci mu nije dao ugovoreni iznos)tj,zavlacio ga je godinama i na kraju je vlasnik prodao zemljiste meni.Zanima me da li gospodin koji me tuzi ima ikakvu osnovu za tuzbu?Molim vas ako mi mozete odgovoriti?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Osoba koja Vas tuži trebala bi imati ugovor o kupoprodaji i potvrdu da je zemljište platila ili svjedoke koji su bili nazočni isplati cijene zemljišta . Ako je gospodin kupio zemljište zašto se nije upisao?

Postoji još jedna mogućnost poznata naročito u obalnom pojasu , a to je da vlasnik nekretnine više puta proda istu nekretninu . U Vašem postu nema dovoljno podataka da bi

se mogla procijeniti situacija . U tužbi susjeda vjerojatno stoji da je platio cijenu i time stupio u zakoniti posjed predajom , ako ste Vi poslije njega platili punu cijenu niste mogli dobiti posjed , koji je već predan ranijem kupcu .To su detalji koji će utjecati na odluku suda .

Možda ste Vi kupac koji je prodavatelju ponudio veću cijenu ? Treba vidjeti da li je radi toga prodavatelj onemogućio rnijeg kupca da isplti cijenu ?.To nije tako jednostavno kako se Vama čini . Treba saslušati i drugu stranu i procijeniti kako riješiti problem bez dodatnih troškova .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani

 

Hvala vam na vasem odgovoru,ali ja stvarno ne znam kako me gospodin moze tuziti ako imam sredenu cijelu dokumentaciju kao sto sam vec rekao.Platio sam i porez na promet nekretnina.Znam da gospodin koji me tuzio nema nikakvog drugog dokumenta osim predugovora koji nije ispunio u roku od 6 mjeseci kako u istom stoji.Lik stvarno nije normalan!U ponedjeljak imam zakazano kod mog odvjetnika pa cu vam javiti daljnja dogadanja/

 

Hvala jos jednom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Podaci u zemljišnim knjigama su istiniti dok se sudskom odlukom ne dokaže suprotno .

U konkretnom slučaju važno je kako je prodavatelj postupio i što je prodavatelj primio na ime cijene , da li je prethodni kupac stupio u zakoniti posjed i postao vanknjižni vlasnik . Spomenuto je u ranijem postu višestruka prodaja nekretnina koja se dešAva često . Radi takovih situacija u RH mijenjan je KZ , te se prodaja tuđeg zemljišta ili nekretnine smatra kaznenim djelom .

Jedan poznati nogometaš kupio je roditeljima stan koji je istovremeno prodavan više puta .U konkretnom slučaju ako je prodavatelj primio cijenu za nekretninu tada to više nije mogao prodavati .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija