Jump to content

direktor tvrtke


slavuj

Preporučene objave

Da, možete ali ne zadugo, jer od 01.01.2010.na snagu nam stupa Zakon o izmenama i dopunama Zakona o pdv-u (usklađivanje s pravnom stečevinom EU)po kojemu porezni obveznik više NEĆE moći odbiti 70% pretporeza za reprezentaciju niti 30% pretporeza obračunatog za isporuku,uvoz ili najam osobnih automobila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

da li to znači da se pretporez po tom Zakonu neće uopće priznavati u 100%tnom iznosu.

Može li umirovljenik biti direktor tvrtke, a da mu se mirovina ne stavlja u stanje mirovanja?

Takvih slučajeva ima mnogo da je umirovljenik direktor a da ne plaća doprinose. A u nadzoru koliko imam iskustva, nitko to nije kontrolirao.

Unaprijed hvala,

Pozzdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je, brišu se odredbe o oporezivanju vlastite potrošnje, te se ne može odbijati pretporez na navedenih (do sada odbijanih) 70-30 %.

 

Umirovljenik može biti vlasnik d.O.o. bez ikakvih problema ali kad je u pitanju postavljanje istog za direktora,HZMO tu ima drugo mišljenje. Mirovina se ne obustavlja u cijelosti ali je za naslov direktora potrebno obustaviti dio mirovine i obračunavati doprinose temeljem poduzetničke plaće.

Upit HZMO-u postavljen danas, odgovor:svaki umirovljenik je specifičan po načinu obustave dijela mirovine, ovisno u kakvoj je mirovini,koliko mu ona iznosi, te niz drugih faktora kojima se dotični vode.

 

Osobno,također sudjelujući u nadzorima financijske ili radne inspekcije, nikada nitko nije postavio upit niti pravio probleme oko toga ali i JB koji rade na otvaranju trgovačkih društava, sugeriraju vlasnika umirovljenika da postavi drugu osobu za direktora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Da li direktor tvrtke može biti prijavljen u svojoj firmi na pola radnog vremena a da ne radi kod drugog poslodavca?

Ovo sam pitanje postavila jer osoba na HZMO-u nije odobrila mojoj poznanici 4 sata jer je rekla da direktor mora biti prijavljen na puno radno vrijeme. Ona nije prijavljena po niti jednoj drugoj osnovi. Da li je to istina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija