Jump to content

Namjerno izazivanje sudara


fveliki

Preporučene objave

Poštovanje,

Nedavno sam imao prometnu nezgodu,bila je policija i napravila očevid.poslije sam otišao u policiju i podignuo zapisnik gdje stoji da je protiv mene podignuta prijava zbog prekršaja po članku 43 stavak 2,kažnjivo po članku 43 stavak 3.

i sa tim zapisnikom se ne slažem.

Ovako je bilo,u maloj ulici gdje je brzina 40, obilazio sam parkirani auto i kad sam već bio gotov sa obilaženjem(sa prednjim dijelom auta sam bio na svojoj strani) u mene se zabio frajer koji me uopće nije vidio,pošto mi je dijete bilo na toj strani kad sam vidio da se bude zabio u nas ja sam stao da mi u djetetova vrata ne udari.policajac je napisao da sam ja stao. a to da sam stao pokazuju i ostatci stakla mojeg fara i žmigavca koji su ostali u krugu cc 30 cm,a od onog frajera bilo je po cijeloj cesti.

ako ništa drugo postoji li nešto na što bi se mogao izvući,

Ja smatram da se on namjerno zabio u nas,jer uopće nije gledao naprijed već nešto oko mjenjača.

Molim da mi netko pomogne.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz vašeg posta apsolutno su nejasne bitne stvari. Tvrdite da ste završili sa obilaženjem a potom da je prednji kraj vašeg vozila bio na desnoj strani, što znači da je ostatak vozila bio na lijevoj strani.

 

čl. 70 ZSPC-a

 

(1) Vozač ne smije vozilom početi pretjecati ili obilaziti:

 

4) ako prometna traka kojom namjerava pretjecati nije slobodna na dovoljnoj udaljenosti tako da bi, vodeći računa o razlici između brzine kretanja svojeg vozila za vrijeme pretjecanja i brzine kretanja vozila drugih sudionika u prometu koje namjerava preteći, pretjecanjem ugrozio sigurnost prometa ili omeo promet iz suprotnog smjera,

5) ako nakon pretjecanja ili obilaženja ne bi ponovno mogao zauzeti položaj na prometnoj traci kojom se kretao prije pretjecanja ili obilaženja i to bez ometanja ili ugrožavanja ostalih sudionika u prometu, osim kad se za pretjecanje ili obilaženje koristi prometnom trakom koja je zabranjena za promet vozila iz suprotnog smjera,

 

Također nije jasno da ste, vidjevši da će vas udariti, zaustavili auto iako se niste u potpunosti vratili u svoju traku, po čemu je jasno da je do udarca došlo na strani kolnika namijenjenim za promet vozila iz suprotnog smjera.

 

Što se tiče tvrdnje da se drugi vozač namjerno zabio u vas, na početku posta ste napisali da vas isti nije ni vidio. Kako je se mogao namjerno zabiti u vas ako nije znao da ste tamo?

 

Pokušajte preciznije objasniti položaje oba vozila u trenutku udara i gdje se dogodio udarac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija