Jump to content

kupoprodaja d.o.o. i pruzimanje duga


mirta1

Preporučene objave

Poštovani, pretpostavljam da se o ovome več pisalo pa se ispričavam zbog mogučeg ponavljanja pitanja.

Vlasnik sam doo koje je trenutno u dugovima prema državi poreznoj i dobavljačima, ali ima i potraživanja za obavljene radove, imavine i ugovor na duže vrijeme za dobro plačen posao koji je upravo započet.

Meni je več dosta napetih situacija i problema i želim sve prodati. Imam kupca koji je zainteresiran. Pretpostavljam da on preuzima sva potraživanja ali i dugove, ali trebam potvrdu da je to sigurno tako. I šta ako nakon kupoprodaje neželi podmiriti dosadašnje dugove, dali ja mogu kasnije imati problema radi toga. Ipak su napravljeni za vrijeme mog vlasništva.

I šta ako nekad dođe nekakva inspekcija i utvrdi nepravilnosti u radu poduzeča dok je bilo u mom vlasništvu, dali sam tada ja odgovoran ili sve prlazi na novog vlasnika.

Nadam se odgovoru, unaprijed zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kupovinom tvrtke,kupac "kupuje" kako sve Vaše vlasničke udjele,tako i Vaša dugovanja,potraživanja,imovinu tvrtke,obveze...

 

Što se tiče nepravilnosti u radu (prethodnog vlasnika)tereti se odgovorna osoba razdoblja u kojemu je nepravilnost učinjena,dakle Vi ali bi kaznu svakako platila i pravna osoba-poduzeće sada već novog vlasnika.

 

Iz tog razloga kupci tvrtki koje su već registrirane i pogotovo tvrtki koje imaju poslovni rezultat uz sve što ste i sami naveli, traže mišljenje revizora kako bi bili sigurni da li im se kupnja uopće isplati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija