Jump to content

Pomilovanje


vanja1

Preporučene objave

Lijepo molim ako mi netko može odgovoriti na slijedeća pitanja :

1. Postoji li možda neko zakonski rok u kojemu bi se trebala riješiti molba za pomilovanje, ako ne koliko onda taj cijeli postupak može najviše trajati ?

 

2. Dotučna osoba bi se trbala javiti na izdržavanje kazne 30.09. Dali može 2 dana prije uručiti sudu zahtjev za odgodu izvršenja kazne zatvora, mislim dali će zbog toga biti privedena?

 

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

ja sam predao za odgodu u svezi uzdržavanja 01.09.2009. i čekao sam do zadnjeg dana tj.11.09.2009. iako sam imao svu priloženu dokumentaciju kao i nove okolnosti odgodili su mi mjesec dana to mi je treća odgoda prvi put tri mjeseca i drugi put tri mjeseca, ako ne izvršim svoje obaveze plaćanja prema malodobnom sinu moram ići na izdržavanje kazne šest mjeseci. Za pomilovanje sam predao u trećem mjesecu ove godine i samo sam dobio da su moju molbu zaprimili i dali u postupak tako da do danas nisam ništa dobio. Ako sam ikako pomogao!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Volio bih da sam više pomogao, ja sam još u prvom mjesecu obrazložio svoju sitaciju koja je opravdana i dokumentirana obratio sam se Ministarstvu pravosuđa, Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, Uredu predsjednika, Vrhovnom sudu, CZSS, Pučkom pravobranitelju, ali niti od jedne institucije nisam dobio odgovor! Iako sam plaćao za uzdržavanje došao sam u situaciju da nisam mogao više ispunjavati svoje obaveze otac sam petero djece od toga troje malodobne odmah su mi ukinuli uvjetnu i donijeli Rješenje za izdržavanje kazne. Kazneni zakon članak 54. odgoda izvršenja kazne kaže u roku tri dana od primitka molbe sudac izvršenja donijet će odgodu! drugo moji razlozi potreba obavljanja i dovršenja poslova, dijete mlađe od godinu dana, potreba osiguranja skrbi za odgoj i čuvanje malodobne djece najdulje šest mjeseci! I na kraju sveukupna odgađanja izvršenja kazne ukupno dvadeset mjeseci iz svega navedenog mogu zaključiti da zakon nije isti za sve a vidljivo je iz mog slučaja jednostavno nemam riječi da ja otac petero djece nikad osuđivan i kažnjavan zbog nemogućnosti ispunjavanja obaveza moram ići na izdržavanje stvarno žalosno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija