Jump to content

Federacija BiH: hrvatski predstavnici protiv zakona o reviziji branitelja


Mrljavac

Preporučene objave

MOSTAR, 23. rujna 2009. (Hina) - Predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto izjavila je u srijedu da će hrvatski zastupnici u federalnom parlamentu glasovati protiv zakona o reviziji branitelja tvrdeći da je štetan za bivše pripadnike Hrvatskoga vijeća obrane.

 

"Tražit ćemo da se preko vladina kolegija ugrade primjedbe za koje su se već izjasnili hrvatski ministri. Ako se to ne dogodi, u zastupničkom domu zatražit ćemo da se takav zakon ne nađe na dnevnom redu", rekla je Krišto u izjavi za lokalne medije u Mostaru.

 

Ona se u srijedu u Sarajevu susrela s predstavnicima hrvatskih stradalničkih udruga i s hrvatskim ministrima u federalnoj vladi.

 

Dodala je da će, budu li Hrvati nadglasovani u donjem domu federalnog parlamenta, zatražiti pokretanje postupka preispitivanja štetnosti toga zakona za Hrvate pred ustavnim sudom Federacije BiH.

 

U izmjenama zakona o reviziji branitelja Federacije BiH, što ga je predložio resorni ministar Zahid Crnkić, nije uvrštena nijedna primjedba hrvatskih stradalničkih udruga. Oni upozoravaju da bi primjenom toga zakona mogle biti ugrožene i isplate vojnih mirovina iz Hrvatske.

 

(Hina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija