Jump to content

Prometna nezgoda


pako23

Preporučene objave

Pozdrav svima!!!!

Sudjelovao sam u prometnoj nezgodi u kojoj sam dobio pismo od suda da me pozivaju kao okrivljenika na sud(ne razumijemo ovo okrivljenika) znaci da su me vec okrivili.Naime prometna nezgoda se dogodila na raskrižiju na kojem sam stao na stop i zbog nepreglednosti od kuća izasao malo naprijed i najedamput naletio motociklist i okrznuo moju registracijsku pločicu na automobilu. Motociklist je izgubio kontrolu i zabio se u graju/živicu. Motociklistu nije bilo ništa na sreču. Nisam stručnjak kojom brzinom je išao motociklist ali je zavrsio 30 metara od mjesta događaja pa ne mogu suditi.

Što mi preporučijete što da uradim. Bio bih vam zahvalan

Citiram:za prekrešaj iz čl.57st4 uglavnom kako nisam stao na stop a sto nije istina novčana kazna od 2000kn pa su mi dodali povečanje kazne još za 1000kn uglavnom sve skupa 3300kn

Molio bih vas za pomoč jer neznam šta da radim

Hvala!!!

 

Dodajem da mi piše još 6mj oduzimanje dozvole

a pošto sam i imao prometnu za vrijeme obavljanje posla službenim vozilom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajmo prvo o okrivljeniku, naime nije mi baš jasno koji ti dio te riječi nije jasan? Najjednostavnije to je netko kome se na teret stavlja nešto u za to propisanom postupku. I da već su te okrivili (ne osudili, već samo okrivili) a presudit će ti nakon provedenog postupka, tada više nećeš biti okrivljenik, već osuđenik.

 

Prema ovome što si citirao gore terete te za to što nisi propustio ovoga, a ne zato jer nisi stao na znak stop. Plus to što je zbog navedenog nastala prometna nezgoda.

 

"Vozač koji ulazi vozilom na cestu koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska dužan je propustiti sva vozila koja se kreću tom cestom."

 

Ukoliko zaista na tom mjestu postoji takav znak, tada stavljanje ti na teret "samo" ovog citiranog gore znači da su podnositelji optužnog prijedloga ili čega već zapravo na neki način uvažili tvoju argumentaciju (ili imaš više toga na duši pa si pobrkao nešto).

 

No zapravo sve će ti to objasniti na početku postupka sudac, a u konačnici nije za očekivati nekakvo preveliko smanjivanje zakonom propisane kazne, eventualno sigurnosne mjere nešto manje od propisane.......u svakom slučaju preporučam da u obrani izneseš sve što ti ide u korist, pa sretno dalje u prometu, tebi i svima oko tebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala!!!

No napisali su mi okrivljenik.Na duši mi je sve čisto s tim razlogom nerazumijem zasto su me odmah okrivili pošto vozilo se nije ni kretalo kada se dogodila prometna nezgoda. Nego sam samo provjerao dali netko prolazi.( a oni su naveli da nisam propustio niti jedno vozilo)No dobro nakon svega kolika mi je šansa da zadržim vozačku dozavolu pošto nitko nije stradao(mislim navedeno lakse tjelene ozljede) i postoji mogučnost da ako iznesem to i još neke činjenice da presudu prepolove?ili sto god?

 

I da posto je automobil firme imao kasko osiguranje dali me oni mogu teretiti da još i platim motorno vozilo

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji mogućnost da ti sud neće izreći sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima u ovom slučaju, no daj to tamo napomeni i traži. To zavisi od svih okolnosti vezanih kako uz nastanak događaja tako i tvojih osobnih svojstava i držanja pred sudom (sucem). No za tako nešto morao bi biti i svjestan svog čina u toj mjeri da bi sudac mogao procijeniti da bi samo izrečena novčana kazna imala učinak neponavljanja ovakvih i drugih prekršaja. A kasko bi trebalo pokrit ostalo, osim ako nisi nešto i puhnuo, tak da ne vidim zašto bi te firma teretila ak je sve po pitanju osiguranja ok. Tome i služi takva vrsta osiguranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala ti jos jednom.

Posto mi je to prvi put znaci u zadnjem odgovoru bi znacilo da na sudu priznam krivnju(da ne iznosim svoje činjenice) i zamolim ih radi posla da mi ne oduzmu dozvolu

 

Thanks!!!

 

Znaci kazna mi ne gine od 3300kn

ajjjjjjjjjoj

 

 

 

 

ps. ali kad mislim da je on isao prebrzo sta je najgore i sam vozim motor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija