Jump to content

Vlada Federacije BiH ustraje na smanjenju izdvajanja za branitelje


Mrljavac

Preporučene objave

SARAJEVO,14. listopad 2009.(Hina) - Predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Mustafa Mujezinović izvijestio je u srijedu zastupnički dom federalnog parlamenta da vlada nije spremna provoditi parlamentarnu odluku da se neće smanjivati naknade iz proračuna za razvojačene branitelje.

 

"Takvi su zaključci neprovodivi", kazao je Mujezinović, istaknuvši kako njegova vlada ne može dopustiti da se ikakvim ustupcima dovede u pitanje provedba sporazuma o stand-by aranžmanu s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

 

Upozorio je kako bez pomoći MMF-a u 2010. godini slijedi "financijska katastrofa" za Federaciju BiH.

 

Prosvjedima koji su održani u Sarajevu početkom mjeseca, nekoliko tisuća pripadnika različitih udruga koje okupljaju pripadnike Armije BiH prisilili su federalni parlament da donese zaključak kako se neće smanjivati braniteljske naknade za deset posto.

 

Braniteljska populacija tek je dio korisnika proračuna na koje se odnose mjere štednje na koje su se vlasti u BiH obvezale sklapajući sporazum s MMF-om.

 

Ta novčarska institucija zatražila je striktno smanjenje proračunske potrošnje na svim razinama a zaprijetila je i raskidom stand-by aranžmana ukoliko se udovolji zahtjevima braniteljskih udruga.

 

(Hina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija