Jump to content

Hitno kolege statusno pitanje


magiur

Preporučene objave

Prijatelj mi je bio direktor d.O.o. Prije dva dana nadzorni odbor donosi odluku da ga se razrješava dužnosti. Nadzorni odbor je ovlašten od skupštine. Kao predsjednik nadzornog odbora potpisana je osoba koja nije upisana u registar. Kojom tužbom ustati, u kojem roku, što tražiti (ništavost odluke ili i poništaj upisa). Kada tražiti plaće

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predlazem da prije svega provjerite u ZTD da li je odluka o imenovanju clanova nadzornog odbora deklaratornog ili konstitutivnog karaktera tj. da li clan nadzornog odbora moze poceti obavljati svoju duznost tek danom upisa u sudski registar ili pak odmah po donosenju odluke o imenovanju. Na taj nacin cete utvrditi da li je cinjenica sto clan ili predsjednik nadzornog odbora nisu jos upisani u sudskom registru predstavlja osnov za osporavanje zakonitosti odluke o razrijesenju vaseg prijatelja sa mjesta clana uprave. Znam da je odluka o imenovanju clana uprave konstitutivna, dakle stupa na snagu prije upisa u sudski registar. Nisam sigurna kako je s nadzornim odborom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da bi i tu valjalo pogledati ztd. Ovako na brzinu mišljenja sam da se radi o ništavosti odluke i da bi petit mogao biti upravo takav "utvrđuje se ništavom...", a pod dva bih tražila isplatu svih plaća, počev od dana stupanja predmetne odluke na snagu, pa nadalje sve do pravomoćnog okončanja postupka.

 

Dajte molim vas javite ako napravite koju od ovih provjera, baš me zanima...

 

Hvala i tu sam ako još šta treba...statusno mi je pravo dosta poznato...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A rok jel 30 dana, od kad se računa. Npr mišljenja sam ako je odluka ništetna tada bi se mogla pobijati bilo kada, ali to nije tako jel da (npr. odluka donijeta od tijela koje nije niti oformljeno ili ako se traži da izmjene nastupaju kad budu upisane, a primjerice predsjednik nadzornog odbora uopće nije upisan), da li odmah nalažetei brisanje upisa u registar

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da je nadležan trgovački sud. Istina sve ovo o čemu pričamo valja pogledati u zakonu. Ztd predviđa, koliko se sjećam rokove za pobijanje određenih odluka. Meni se nekako ovako bez da pogledam zakon čini da bi se radilo o ništavoj odluci, ali nisam sigurna jer vi spominjete rok od 30 dana. Za poništenje kojih odluka vrijedi ovaj rok? Da li je taksativno navedena i odluka donesena od neovlaštenog tijela? Krenula bih od zakona, a koji mi sad na žalost nije pri ruci.

 

Dobro ste pitali za brisanje iz sudskog registra...svakako bi trebalo u petit staviti i to. Ako se ne radi o ništavoj odluci onda bih ipak išla na naknadu štete. Što vi mislite?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija