Jump to content

Prevarena !!


octavia

Preporučene objave

Poštovani,ostaje mi još jedina nada da će mi netko na ovom forumu moći pomoći i unaprijed se od srca zahvaljujem.

 

Radi se o sljedečem.Moji roditelji su živjeli u kratkoj vanbračnoj zajednici koja je prekinuta par mjeseci iza mog rođenja(1961.god.).Tada moj otac napušta stan u kojem smo živjeli a ja ostajem u istom sa majkom.Moj otac je bio nosilac stanarskog prava pomenutog stana,a vlasnik je bio nogometni klub u kojem je igrao. Kasnije je stanarsko pravo prebačeno na majku,a pretpostavljam da sam joj JA za taj prebačaj bila "glavni adut".U stan se tada doselila i moja polusesrta,kćer iz maminog prijašnjeg braka.Nakon nekoliko godina(1966.)se moja majka preudala,te smo ja i ona otišle živjeti kod njezinog supruga-moga očuha,a moja polusestra ostaje živjeti u spornom stanu.1976.godine majka po nagovoru i pod pritiskom svoga supruga-moga očuha, prebacuje stanarsko pravo na moju polusestru i naplačuje joj isto u iznosu (po tvrdnji moje polusestre) od ondašnjih 1.000.000,00 dinara (istina i činjenice su dekadama bile dobro skrivane od mene).

Cjelokupni iznos ulaže u renoviranje i nadogradnju obiteljske kuće svoga supruga-moga očuha.Tim potezom moje majke sam ja ostala oštećena i prevarena za bar polovicu iznosa "prodanog" stanarskog prava.Smatram da je bilo pravično da i ja dobijem polovicu iznosa a majka drugu polovicu,jer ipak je to stanarsko pravo ostvario MOJ OTAC.Činjenica je,da moj očuh ima namjeru svu imovinu oporučno ostaviti svome sinu iz braka sa mojom majkom,a majka (svjesna da me oštetila) ima želju oporukom meni osigurati povrat tj.naplatu vrijednosti "prodanog" stanarskog prava.

Dali je moguće isplatu potraživati iz polovice vlasništva moga očuha,s obzirom da se on okoristio onim što je meni pripadalo?

Što bi majka trebala navesti u oporuci i kako bi trebalo formulirati text?

 

Unaprijed veliko hvala za svaku pomoć !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Sve što je Vaša majka stekla u bračnoj zajednici sa svojim suprugom spada u bračnu stečevinu , koju može ona oporučno ostaviti Vama ,nadalje sredstva kojima je povečala vrijednost obiteljske kuće supruga , a potječu iz nekretnine ( prodaja stanarskog prava ) jeste njena vlastita imovina i nakon smrti očuha može Vaša majka tražiti da se ta vrijednost izdvoji iz ostavinske mase , jer je uložila svoju i Vašu imovinu -vrijednost stana -st.prava .

U koliko Vaša majka umre prije očuha tada Vi trebate u ostavinskom postupku tražiti njenu bračnu stečevinu, i dio vlastite imovine koju je uložila i time povećala vrijednost objekta .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija