Jump to content

nakon šarengradske


matta

Preporučene objave

posto sam oglasen nesposobnim za oso ,a ostaju mi placa i druga prava iz sluzbenickog odnosa, najduze tri godine do ostvarivanja prava na mirovinu, zna li tko koja su to konkretna sluzbenicka prava,na regres nemam pravo jer godišnji ne mogu koristit,ne znam ocu li imat pravo na bozicnicu i dar za djecu za sv.Nikolu i jednokratnu pomoc za vise od 90 dana bolovanja ako ima istih situacija i korisnih saznanja unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je , ostaju vam sva prava kao i da radite, jer Vi ste u radnom odnosu s MUP-om sve do pravomoćnog rješenja HZMO-a o vašoj nesposobnosti za rad. Tek kada u kadrovsku dođe rješenje hzmo-a da ste nesposobni za rad i kada isto postane pravomoćno, tada će vam biti uručeno rješenje o prestanku - raskidu radnog odnosa a poradi ostvarivanja prava na mirovinu. Do tada imate sva prava ( a najduže 3 godine ) jer ste i dalje u radnom odnosu bez obzira na to što vas je zdravstvena komisija mup-a proglasila nesposobnim za oso. Sva prava , baš sva zadržavate.

 

Prošao sam to pa znam.

 

A ako vam nešto nije jasno obratite se u svoju PU socijalnoj radnici ona će vam sve pojasniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kolega puno hvala ali posto ste sve to prosli moze jos koje objasnjenje jer mi ovo sve skupa nije bas najasnije.bio sam u 6 mjesecu ove god na mik komisiji u dubrovniku u 9 dolazi dopis da nedostaju neki dokumenti poradi izracuna mirovine predmet profesionalna nesposobnost iste dostavljam medu njima potvrdu da sam branitelj i potvrdu o duplom radnom stazu imam uvjete za prijevremenu policijsku ali i za mirovinu po zakonu o braniteljima, nije mi jasno u koju ce me uputit,normalno da bi isa u povoljniju,ali me buni to rjesenje od hzmo o nesposobnosti i prestanku radnog odnosa u mup da li ce mi tad bit kasno podnijet zahtjev za prijevremenu ako bude povoljnija.napomena na bolovanju 2 godine od sarengradske 1 god dijagnoza ptsp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najvjerojatnije ćete ići u invalidsku braniteljsku mirovinu jer se radi o profesionalnoj nesposobnosti.

 

Ratni put, potvrdu o statusu dragovoljca ili branitelja ste vjerojatno predali u mirovinsko (ako niste - obavezno im to dostavite).

 

U vašem slučaju za pretpostaviti je da Vam braniteljska mirovina i neće biti puno veća od prijevremene policijske (iako ne mora biti tako). Ne vidim da ste HRVI, ne znam imate li status dragovoljca, a imate profesionalnu nesposobnost pa i mnogo toga ovisi koliko će Vam priznati postotak zbog sudjelovanja u DR-u.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija