Jump to content

Postavljanje telefonskog stupa na među


recycled

Preporučene objave

Ovako, imam teren na kojem je započeta gradnja (prizemlje) i kroz sljedeću godinu nastavljamo s katom. U međuvremenu je susjed dobio građevnu dozvolu, kuću će graditi na mjestu gdje je do sada bio telefonski stup. Došli su iz kooperantske tvrtke T-coma i premjestili stup na samu među (kut njegovog terena koji graniči s mojim terenom i sa putom) i sada telefonska žica prolazi iznad našeg prizemlja, kroz prostor gdje ćemo graditi kat (dozvolu bi trebali dobiti kroz mjesec, dva). Zanima me je li on imao pravo tako postaviti stup, da li postoje kakva ograničenja što se tiče udaljenosti od međe (čak mi se čini da je stup izašao sa pola širine na put koji je minimalni, jednosmjerni od 3 m)i napose, da li su trebali imati moju suglasnost za takvo postavljanje, gdje sada žica do susjedne kuće ide preko naše novogradnje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Pismenim putem obratite se T-comu i tražite premještaj tog voda s obzirom da Vam smeta dizanju kata i ujedno onemogućava Vas u slobodnom korištenju vlasništva te predstavlja i smetanje posjeda .Tražite da tu smetnju otklone u roku od 8 dana jer ćete u suprotnom ustati tužbom za smetanje posjeda i onemogućavanje korištenja vlasništva .

 

U koliko odmAH NE OTKLONE TU SMETNJU TADA NE PREOSTAJE vAM DRUGO DO USTAJANJE TUŽBOM ZA SMETANJE POSJEDA .

Rok je 30 dana od počinjenja smetanja ili saznanja za isto .

 

 

Pozdrav.!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A prvi dio pitanja, postoji li neko ograničenje što se tiče udaljenosti od međe? Još nismo izmjerili i provjerili nalazi li se stup zaista na putu, ali ne bi bilo loše kada bi ga se maklo dalje od našeg balkona i dnevnog boravka, ovako ćemo buljiti sa kauča u stup udaljen tri metra. Ajme sad se tako grizem šta jutros nismo bili kući, vjerovatno se to ne bi ni desilo :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija