Jump to content

Izlazi iz kaznionice


vanja1

Preporučene objave

ovako, morali biste biti malo preciznija da bi vam mogla odgovoriti na pitanje.

pretpostavljam da zatvorenik kaznu izdržava u nekoj od kaznionica zatvorenog tipa, jer pretpostavljam da u blažim uvjetima bi on imao mogućnost da to lakše riješi sam.

svaka ustanova ima liječnika opće prakse koji je zaposlenik ustanove pa je isto tako pretpostavka da se interesirate za neki specijalistički pregled. jesam li za sada u pravu?

na osnovu samo ovih informacija ja vam mogu reći da kao dio sustava (pravosudnog, ne?)postoji Zatvorska bolnica u koju se upućuju zatvorenici na neke preglede, operacije, tamo ih matična ustanova šalje kada je potrebno bolničko liječenje iz nekog razloga... Za sve što se može obaviti na taj način zatvorenici se tamo upućuju i u pravilu sve što se na taj način može riješiti neće se slati kod nekog vanjskog liječnika. ukoliko to nije tako postoje i drugi načini rješavanja zdravstvenih problema zatvorenika, no kao što sam na početku navela, bilo bi mi lakše kada biste mi dali još informacija jer bih vam u suprotnom mogla objašnjavati sve ostalo što bi vas možda zbunilo,a i u konačnici se moglo riješiti jednostavnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vanja1 je napisao:

A da li mi možete reći ako znate , ako je osoba osuđena na 2 god. zbog djela 173.2 u pritvoru provela 8 mjeseci i nikada prije nije bila kažnjavana , da li će polije dijagnostike ići u zatvoreni ili poluotvoreni tip ?

Puno hvala

 

već smo "vrtjeli" sličnu temu pa malo bacite pogled, a glede toga ću reći da MISLIM ne da znam da bi mogao ići u poluotvoreni tip (što pak može ovisiti o utvrđenoj dijagnozi)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moj odgovor Nereidi na:"svaka ustanova ima liječnika opće prakse"

 

netočno, npr. Kaznionica u Požegi nema liječnika opće prakse, odnosno nije ga imala do 2007.g.

 

A za Vanju: razlike u vrstama kaznionice su objašnjene u Zakonu o izvršavanju kazne zatvora i to:

 

Vrste kaznionica i zatvora

 

Članak 22.

 

(1) Prema stupnju sigurnosti i ograničenju slobode kretanja zatvorenika kaznionice su zatvorene, poluotvorene ili otvorene.

 

(2) Prema stupnju sigurnosti i ograničenju slobode kretanja zatvorenika zatvori su zatvorenog tipa.

 

(3) Kaznionice i zatvori, bez obzira na stupanj sigurnosti i ograničenje slobode kretanja zatvorenika, u svom sastavu mogu imati zatvorene, poluotvorene i otvorene odjele.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vezano uz liječnika- ja sam govorila općenito, da je tako u većini ustanova, a ako ga i nema snađu se, tako da nema potrebe radi takvih stvari ići van. liječnika mislim nema ni lipovica, tj znam da su dugo raspisivali natječaj, a da li se netko u međuvremenu javio to ne znam.

razlika između ova tri tipa ustavnova, s tim da je samo jedna ovtorenog karaktera(valtura),je u ovom što je prethodno citirano iz zakona.

vi pitate za prava zatvorenika. prava zatvorenika su svugdje ista. razlika je u uvjetima izdržavanja kazne-da li su u sobi zaključani većinu dana, da li ih od susjeda dijeli živica ili debeli zid... te u pogodnostima tj njihovom obimu(npr u ustanovi zatvorenog tipa maksimum pogodnosti će recimo biti nešto što u poluotvorenom tipu ustanove predstavlja i manje od minimuma).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija