Jump to content

Upis vlasništva temeljem neovjerenog ugovora


Thony

Preporučene objave

Poštovani,

imam slijedeći problem:

 

Pokojni otac je 1983.g. kupio stan temeljem kupoprodajnog ugovora koji je obostrano potpisan ali potpisi nikada nisu ovjereni. Također postoji i tabularna izjava prodavatelja - pogađate, opet neovjeren potpis. Sva ova dokumentacija je te 1983. sastavljana, potpisivana i pohranjena u jednom odvjetničkom uredu. Pretpostavljam da je intencija pok.oca bila izbjegavanje plaćanja poreza na promet nekr. te iz tog razloga nisu ovjereni potpisi.

 

Također, posjedujem i dokument (ovaj puta ovjeren) u kojem prodavatelj dobija odobrenje za upis prava vlasništva od strane Zavoda za izgradnju grada - dakle, uknjižba prije mog oca.

 

Na koji način se sada pokušati knjižiti kao vlasnik u gruntovnici ako je u međuvremnu umro i prodavatelj koji se nikada nije ni pokušao knjižiti kao vlasnik tog stana???

 

Unaprijed napominjem da nam neće biti teško dokazati da na adresi predmetne nekretnine živimo od kraja 1983. tj od kada je kupljen taj stan (prebivalište, računi, svjedoci,..), a rješenjem o nasljeđivanju sestra i ja nasljeđujemo od oca predmetni stan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija