Jump to content

stanarsko pravo?


paranoja

Preporučene objave

Zivim s muzem i djecom u bratovoj kuci. Kuca je u bratovom vlasnistvu, te smo dio jednog kata dobili na koristenje prije 15 godina, nas stan ima otprilike 40 kvadrata. U tih petnaest godina placamo rezije za cijelu kucu, s napomenom da se kuca koristi i u poslovne svrhe, iznajmljivanje apartmana, poslovni prostor i sl. Najamninu ne placamo jer smo s bratom sklopili ugovor o najmu na 0 kuna buduci da smo se prethodno slozili placati rezije koje danas nakon petnaest godina znaju izici od 15000 do 20000kn godisnje, buduci da placamo rezije i za restoran od kojeg mi nemamo nikakvog dobitka niti ikakve koristi. Prije pet godina digli smo kredit i ulozili 50000kn u obnovu stana. U zadnje vrijeme moj brat daje sve od sebe da nas iz istog tog stana izbaci.

Zanima me dali ja imam ikakvo pravo polagati ikakvo pravo na taj stan. Postoji li nekakav zakon u kojem pise da nakon petnaest godina zivota u ovom stanu i svog ulozenog novca u ovaj isti stan mogu dobiti pravo vlasnistva nad istim?

Samo bih vas zamolila da mi predlozite sto mogu napraviti jer sam trenutacno sa svojih dvoje djece i muzem na rubu toga da postanem beskucnik.

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija