Jump to content

Molim odgovor


Alora

Preporučene objave

Upali su mi u stan radi sumnje na kazneno djelo iz članka 230

( tako piše u nalogu za pretres ) oduzeti su mi 4 kompjutera od toga su dva od djece ( dvije kčerke ) uzeli su 420 cd/dvd sa različitim sadržajem da, ima među njima i filmova i mp3 isključljivo za osobnu uporabu.

Oduzeti su moji mobiteli i čak mobitel od moje supruge, mene najviše zanima kakve veze imaju mobiteli sa člankom 230, dali imam pravo tražiti mobitele nazad jer od njih ovisim poslovno ( imam obrt za webdesign ) kako mogu tražiti mobitele nazad ??

 

Želim još napomenuti da dva kompjutera niti ne rade jer sam ih sastavljao.

Dali kod pretresa kompjutera u policiskoj stanici policija smije otvarati kučište i odspojiti recimo harddiskove te ih pregledati na svom ili nekom drugom kompjuteru i ako kompjuter nije bio u funkciji kada su ga oduzeli i zapečatirali ( naravno oni ne slušaju kada im se kaže da to ne radi kod pretresa nego sve uzimaju tako da i neznaju dali radi ili ne.)

 

Molio bi za što hitniji odgovor najviše što se tiće mobitela jer mi o tome ovisi posao i sa svakim danom sam sve više u gubitku ( od upada je prošlo 3 dana i još me nitko nije pozvao ).

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Računalo se može oduzeti, a pretraga istog se može vršiti samo uz nalog za pretragu.

Mobiteli mogu sadržavati poruke ili tragove komunikacije važne za slučaj. Ako ne sadrže, onda Va, ih mogu vratiti, ali je pitanje da li će to ići tako brzo jer mogu tražiti od operatera ispis komunikaciije (poruka i uspostavljenih poziva), pa dok se to vrati, pa prouči......

 

Da navedem čl. 230 Kaznenog zakona

 

Nedozvoljena uporaba autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača

Članak 230.

(1) Tko bez odobrenja autora ili drugog nositelja autorskog prava, odnosno osobe koja je

ovlaštena dati odobrenje, kada je odobrenje prema odredbama zakona potrebno, ili protivno

njihovoj zabrani, utvrdi na materijalnu podlogu, reproducira, umnoži, stavi u promet, iznajmi,

uveze, prenese preko granične crte, prikaže, izvede, odašilje, prenese, učini dostupnim javnosti,

prevede, prilagodi, obradi, preradi ili na drugi način uporabi autorsko djelo,

kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko bez odobrenja umjetnika izvođača, odnosno osobe koja je ovlaštena dati odobrenje, kada je odobrenje prema odredbama zakona potrebno ili protivno njihovoj zabrani, snimi, reproducira, umnoži, stavi u promet, iznajmi, uveze, prenese preko granične crte, prikaže, izvede, odašilje, prenese, učini dostupnim javnosti ili na drugi način uporabi izvedbu umjetnika izvođača.

(3) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko u namjeri da omogući neovlaštenu uporabu autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača proizvede, uveze, prenese preko granične crte, stavi u promet, iznajmi, omogući drugome uporabu ili korištenje bilo koje vrste opreme ili sredstava kojoj je osnovna ili pretežna namjena omogućiti neovlašteno otklanjanje ili osujećivanje kojeg tehničkog sredstva ili računalnog programa namijenjenog zaštiti prava autora ili umjetnika izvođača od neovlaštene uporabe.

(4) Osoba kod koje se zateknu predmeti koji su bili namijenjeni ili uporabljeni za počinjenje ili su nastali počinjenjem kaznenog djela iz stavka 1.,2. i 3. ovoga članka, a ona je to znala, mogla ili bila dužna znati, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci.

(5) Ako je počinjenjem kaznenog djela iz stavaka 1., 2. i 3. ovoga članka pribavljena znatna imovinska korist ili je prouzročena znatna šteta, a počinitelj je postupao s ciljemmpribavljanja takve imovinske koristi ili prouzročenja takve štete, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

(6) Predmeti koji su bili namijenjeni ili uporabljeni za počinjenje kaznenog djela iz stavka 1., 2. i 3. ovoga članka oduzet će se, a predmeti koji su nastali počinjenjem kaznenog djela iz stavka 1., 2. i 3. ovoga članka oduzet će se i uništiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija