Jump to content

Stečena prava radnika ?


Berko

Preporučene objave

Pitanje !

Ugovorom o radu iz 1996. godine radnik je imao pravo na otpremninu u visini pola plaće koju bi primao zadnja tri mjeseca prije otkaza ugovora o radu.

Ugovorom o radu iz 2006. godine ( poslodavac je isti) radnik ima pravo na otpremninu u visini od 1/3 plaće koju je primao u zadnja tri mjeseca prije otkaza ugovora o radu.

Otkaz ugovora o radu je uručen 15.studenog 2009. godine.

PITANJE.

Dali je za reguliranje visine otpremnine mjerodavan ugovor o radu koji je važio u trenutku otkaza ugovra o radu ili je poslodavac obvezan islplati otpremninu za razdoblje od 1996. do 2006. po ugovoru o radu iz 1996. godine, pa dalje po ugovoru iz 2006.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

imate pravo samo i isključivo na otpremninu temeljem zadnjeg Ugovora o radu. Naime, nakon prvotnog UOR-a nije bilo uručenja poslovno uvjetovanog otkaza UOR-a već se radnik dogovorio oko novih uvjeta kako rada tako i otpremnine, te potpisao novi UOR koji je u ovom slučaju mjerodavan. Kada kažete da je otkaz uručen tog i tog dana pretpostavljam da mislite na poslovno uvjetovan otkaz a ne onaj uvjetovan skrivljenim ponašanjem radnika.

 

S Poštovanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija