Jump to content

za poznanika tražim odvjetnika-cu


Dipl-ing

Preporučene objave

pozdrav svima!

 

zamolio me poznanik od prijatelja za pomoć, a radi se o slijedećem:

 

dao je punomoć odvjetniku za zastupanje u sudskom postupku, i tom prilikom je potpisao nekoliko bjanko punomoći, i nakon nekog vremena je punomoć opozvao, te o tome upoznao i sud i odvjetnika.

 

no odvjetnik koji je imao još nekoliko bjanko potpisanih punomoći u posjedu je takvu punomoć, unatoć što je znao da su mu opozvane, predao drugom odvjetniku, koji je na osnovi takve punomoći, pokrenuo sudski spor u ime poznanika, a da pritom ovaj nije imao pojma da postoji sudski spor u kojemu je poznanik tužitelj, te da se postupak vodi i skoro okonča bez njega.

 

sasvim slučajno je saznao da postoji takav spor gdje je poznanik tužitelj, te da ga zastupa nepoznati odvjetnik( jer je odvjetnik kojemu je opozvana punomoć, dao novu punomoć svom kolegi odvjetniku, a ovaj je stavio svoj štambilj, kao da mu je punomoć dao poznanik), kojeg odvjetnika nikad nije vidio, niti upoznao.

 

o svemu podnosi prijavu odvjetničkoj komori, radi povreda odvjetničke dužnosti, ali dobiva odgovor, da tu nema nikakve povrede odvjetničke dužnosti.

 

tražio je i raspitivao se kod drugih odvjetnika da bi ga zastupali, ali kad im je ispričao sve,rekli su mu da nebi željeli voditi postupke protiv, kao, svojih kolega.

 

sada on traži pomoć i savjet, kako da dalje nastupi, jer se ne miri sa činjenicom da se takvim nezakonitim radnjama smije baviti odvjetnik,te traži pravnu osobu za pomoć i poduzimanje radnji, a u svrhu svoje zaštite, ali pritom ne želi nauditi ovim odvjetnicima, nego im ukazati da rade nešto za što nisu studirali pravo, jer je u međuvremenu saznao poznanik da takvih slučajeva ima i na još dva suda.

 

tel: 099-7739529.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija