Jump to content

produženje porodiljnog radi njege djeteta


ldanijela

Preporučene objave

Trenutno sam na porodiljnom koje mi završava 08.02.2010. Pošto sam majka nedonošćadi interesira me dali imam pravo produžiti porodiljni tj. bolovanje radi njege djeteta do 3 godine? Naime, dijete mi se rodilo 3 mjeseca ranije za koliko mi je i produženi porodiljni, te uz sve koplikacije koje su nastale i bile još uvijek odlazimo na razne kontrole i fizikalne vježbe. Zanima me koja su moja prava kao prava roditelja nedonošćadi?? Dali je zakonski riješeno to pravo bolovanja radi njege do 3 godine ili mogu od HZZO očekivati i odbijenicu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Trenutno sam na porodiljnom (mom malom ima 9 mjeseci i dijagnosticiran mu je Hipertonus,te su mi rekli da imam pravo na produženi porodiljni još godinu dana) do 15.02.2011. Moj suprug se zaposlio prije mjesec i pol dana. Htjela sam pitati jel umjesto mene, moj suprug može koristiti produženi porodiljni,jer je uposlen samo mjesec i pol dana,te ako moze koliko ranije treba prikupiti sve dokumente za predati na HZZO?

 

Odnosno,koliko dugo roditelj koji ide na produženi porodiljni mora biti u radnom odnosu,jeli postoji neka odredba ili je bitno samo da je u punom radnom odnosu i jedan i drugi roditelj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trenutno sam na mirovanju RO do navrsene 3.godine djetetova zivota, koje istjece slijedece godine krajem 4 mjeseca.Interesira me imam li pravo nastaviti s neplacenim dopustom barem jos godinu dana.Dijete mi je imalo 2 puta febrilne konvulzije, te je preporuka lijecnika da ne ide u vrtic do 4-5 godine.

Zaposlena sam u osnovnoj skoli kao tajnica,te sam u stalnom RO.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Postovani,

kod mene je situacija ovakva, dakle postala sam nezaposlena u vrijeme trudnickog bolovanja radi zatvaranja obrta. Imam dijete s posebnim potrebama i sada sam na porodiljnom do njegove 3god.,(trece dijete) koji mi istice krajem 8mj.

Dobila sam ponudu zaposliti se od 15.06. na neodredeno.

Mene sad zanima dali imam pravo iskoristiti ostatak porodiljnog i do kada i takoder me zanima dali imam pravo traziti produzeni porodiljni radi njege ako sam ovaj prije prekinula radi zaposlenja?

 

 

Hvala i lp!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija