Jump to content

Lažno nasljeđivanje, utvrđivanje nasljednika u parnici


crnka-26

Preporučene objave

Zanimame da li kod parničnih sporova kada jedna strana koja "nije znala" da nasljedstvo postoji osporava rješenje o nasljeđivanju, mora i može biti podvrgnuta DNK analizi i da li to sud uopće dozvoljava u takvoj vrsti sporova? :-?

Naime, postoje dokumenti iz kojih se jasno vidi da je dotična osoba nasljednik, no svjedoci iznose činjenice koji to opovrgavaju.

Dakle, ja sam stranka u parnici koju je pokrenula upravo ta osoba koja je "sumnjivog podrijetla" koja "nije znala" da nasljedstvo postoji, odnosno, saznala je upravo od mene i prije nego je pokrenuta ostavinska rasprava, no čekala je da se donese rješenje o nasljeđivanju i postane pravomoćno, pa sada odjednom naknadno putem parnice traži svoje potpuno pravo na pronađenim nekretninama. :kavica:

Ja sam u toj ostavniskoj raspravi bila tek jedan od naslijedika i naslijedila sam jako minoran dio nekretnine, koji ima gotovo nikakvu vrijednost. Stranka koja je pokrenula parnični postupak u tužbi jasno navodi da je od mene i saznala za ovu nekretninu te da sam baš ja predložila da se javi da to rješimo kada je bilo vrijeme u ostavinskoj raspravi, istovremeno me navodi i kao jednog od tuženika. Sada mene zanimame na koji se način mogu osloboditi ovih nepotrebnih troškova jer se i tako tog svog djela želim odreći u korist tužitelja budući da vrijedi manje nego što bi mi bili troškovi? Hvala! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija