Jump to content

kazna za parkiranje


dejan001

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

Naime, jučer sam prilikom dolaska do svog auta primijetio lijepo okačenu kaznu za parkiranje na vjetrobranskom staklu. Iznosi 500kn. Da bi stvar bila bolja ja mislim da je neosnovana, odnosno da nisam parkirao tako da sam zaslužio tu kaznu. Mislim da ta kazna nije čak napisana od strane policije, nego od strane komunalnog redara (mislim da se tako zovu). I što sad. Kome se žaliti, kako!? Da li čekati da mi dođe opomena? Ne znam čime oni podupiru teoriju da sam uhvačen u kaznenom djelu, da li slikaju vozilo??

 

Hvala na svakoj pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da se nadovezem na temu jer sam cuo da sada ove kazne u iznosu od 500kuna dobivaju su od prometnih redara a ne od komunalnih redara.Pa imam pitanje Petpeticiji.Radi se o "obavijesti o počinjenom prekršaju" prometni redar mi je napisao kaznu od navedenih 500 kuna na temelju čl.12.s.4.tj nedozvoljenom mjestu parkiranj što je jos navodno fotodokumentirano.A sad ja sam se stao u mesnickoj ulici tamo odma iza taxsista i bas mozda malo prije znaka o zabranjenom prakiranj i zaustavljanju ( koj nisam prvobitno skuzio) i ostavio auto upaljen i sa 4 zmigavca upaljenim ,nije me bilo reko bi 5 min al nek bude 10 min max.PA moje pitanje glasi jel bi se mogo izvuc od te kazne ,il pisat kakvu zalbu?

 

hvala

 

ps.nadam se da ce odgovor koristiti i dejan001

 

:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je u primjenom pismenu upisan pravni lijek, naravno da se može pisati prigovor.

 

Ako pravnog lijeka nema, treba platiti priloženu uplatnicu ili čekati prekršajni nalog na kojeg se može pisati prigovor.

 

Svako zaustavljanje iza takvog znaka je kažnjivo. osim stajanja u koloni vozila.

 

4 žmigavca ne amnestiraju vozača.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da sada neznam sto bi tocno značio (pravni ljek),ali ako se to misli na pravo prigovora ,onda na kazni stoji ako se kazna ne plati prema odredbama prekršajnog zakona,biti ce vam izdan obavezni prekršajni nalog s pravom prigovora.Neznam inace se nebi toliko trudio da izbijegnem kaznu, nego smatram da nisam ugrozio tok prometa jer sam se stao ispred vec parkiranih nekoliko autiju takxsija sto ne smatram da se moze sad tako parkirat al evo stao sam na kratko vrijeme .Uglavnom po ovom kada bi dobio prekrsajni nalog se moze pisati prigovor ili zalba pa ona moze proc ili ne.A iskreno i peh je vec to da je to prometni redar tako brzo reagiro ,iako sam negdje procitao da ce prometni redari neko vrijeme pisati samo upozorenja al eto

 

tnx na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija