Jump to content

Tužb zbog neisplačenih plaća


uberteam

Preporučene objave

Pozdraf...

 

 

Poslodavac mi nije isplatio ništa od zadnje tri plaće po 4000 kn međutim imam isplatne liste (na kojima je iznos 2500 kn, dakle minimalac) i potvrdu da mi te tri zadnje plaće nisu isplačene. Dakle, ukupno mi poslodavac duguje 12 000 kn ali iznos na koji mi je dao potvrdu da mi duguje je 7500 kn. Radi se o firmi Vemil d.O.o. koja je u međuvremenu promjenila ime, prodala robu nekoj novo otvorenoj firmi, itd...

 

Sad mene zanima ako pokrenem tužbu na iznos 12000 kn i sud nakon uvida u pravilnik Vemila utvrdi da bi moja plaća trebala biti onako kako stoji u platnim listama (2500 kn), da li onda Vemil meni mora isplatiti tih 7500 kn a ja njima razliku do 12000 ? Ili se taj moj prijedlog u toku spora može mjenjati npr. nakon što vještak utvrdi stvaran iznos duga.

 

Koliko mene košta takav spor i koji su to troškovi? Odvjetnik mi nudi zastupanje uz proviziju 15% odštete koju ostvarim?

 

Da li mogu tužiti i za kamate jer se radi o plaćama za 8. 9. i 10. mjesec ?

 

Znam da plaće i obveze prema državi imaju prioritet naplate u slučaju stečaja ali molim još potvrdu ako netko zna točno tko se i kojim redosljedom naplačuje? Kada na red dolaze vjerovnici kojima Vemil najviše duguje (preko 50 000 000 a osnivački kapital je samo 6 400 000)?

 

Da li realno ima smisla uopće ići u takav spor i kakva je praksa iz stvarnog života?

 

Molim pomoć...

 

Pozdraf...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj vaš odvjetnik jede g...., kakva odsteta i kakva provizija???! Nedajte se nasanjkati, 15 % je puno! U radnim sporovima je zarada odvjetnicima premala, zato se malo odv. ureda specijaliziralo za to. Neće vas koštati puno spor, sigurno ćete dobiti i tuženik(gubitnik9 će na kraju snositi sve troškove postupka, vještačenja i nagrade vašem odvjetniku. Najbolje kontaktirajte još nekog odvetnika, koji se bavi građanskim ili radnim pravom pa vidite što vam taj preporučuje... Istna je da plaće radnika imaju prednost naplate kod stečaja, prije svih ostalih vjerovnika. Što se tiče iznosa, teško ćete dokazati stvarni iznos neisplaćene plaće, ako nemate što napismeno, tako da je najvjerojatnije da ćete dobiti samo tih 7,500.oo kn i doprinose. Za kamate neznam, mislim da ne. Liste iobračuna plaće su ovršne isprave koje možete odnijeti javnom bilježniku koji će sastaviti ovrhu ako vam je samo do plaća, tj ne morate tužiti da bi dobili zaostale plaće. Izgledno je jedino da ćete se načekati u svakom slučaju... Šta kažu ostali zaposlenici? Da li bi i oni tužili, ako bi možda da zajedno uzmete odvjetnika....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija