Jump to content

neočišćena cesta od snijega i prometna na njoj


parazit

Preporučene objave

Nedavno sam imao prometnu na prometnici koja nije bila očišćena. Postoji policiska priča koju najčešće uvaljuju ljudima "neprilagođena brzina" na upit policajca koliko je to prilagođena on samo kaže da ovom kojom sam se ja kretao (za koju nezna koliko je bila) da je neprilagođena. Ta neprilagođena je bila u okvirima one koju na tom dijelu prometnice propisuje prometni znak. Što napravit i kako se ponašat? Alkohol NE. Droge NE. Na autu su bile propisane zimske gume. Što se može tu napravit?

Hvala svima!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očevid prometne nesreće ne završava na mjestu događaja pa tako kod nesreće u zimskim uvjetima ( snijeg, led ) policija utvrđuje i okolnosti zašto neka prometnica nije očišćena, pri čemu se uzima u obzir koje je kategorije cesta ( državna, županijska, lokalna )jer se iste čiste prioritetno navedenim redoslijedom, zatim se utvrđuje da li je nadležno poduzeće za ceste bilo na terenu i koja je temperatura zraka u to vrijeme jer pri temperaturi ispod -5 sol ne djeluje. Ako je poduzeće poduzelo sve mjere koje je realno moguće obaviti u takvim uvjetima, nema odgovornosti.

Obzirom da ste upotrijebili izraze "uvaljivanje neprilagođene brzine" a potom i "ta neprilagođena brzina je bila u okvirima one koju na tom dijelu prometnice propisuje prometni znak", moram konstatirati da vi uopće ne znate što je to neprilagođena brzina jer ona nema ama baš nikakve veze sa prometnim znakom ograničenja brzine. To na šta aludirate je NEPROPISNA BRZINA čija definicija se u potpunosti razlikuje od NEPRILAGOĐENE BRZINE.

Šta možete napraviti? Ako ne vjerujete policiji, možete se igrati istražitelja i utvrditi gore navedene okolnosti na neočišćenu cestu te eventualno uzeti odvjetnika koji će na sudu prezentirati nepravilnosti koje utvrdite od strane poduzeća za ceste.

Drugih mogućnosti iz vašeg izlaganja ne vidim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija