Jump to content

tužba protiv države za nadoknadu štete


avatar

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Eto vlasnik sam dvije kaznene prijave koje su još postupku od prije dvije godine. jedna je za skidanje državnog pećata a druga za nezakonito snimanje i prisluškivanje, obje presude su donesene bez zakazane rasprave, tj nisam ni vidio suca, za jednu sam dobio 3mj uvijetno a za drugu novčanu kaznu.na obije presude sam se žalio i dvije godine čekam zakazivanje tih rasprava. Kako sam mišljenja da ni u jednom od tih slučajeva ne mogu biti proglašem krivim zbog toga što me je s tim djelima teško povezati, čini mi se da se od strane ODO-a čeka zastara.

 

Pa vas pitam, koliko je vrijeme zastare za ta djela, i pošto mi je u tim postupcima nanesena šteta, kad je vrijeme za tužbu za nadoknadu štete?

 

Naime u postupku za skidanje državnog pećata oduzet mi je laptop kao sredstvo počinjenja kaznenog djela (nemojte se smijati)u trenutku ispitnih rokova pred kraj godine faksa u kojoj sam planirao diplomirati, pun vježbi i skripti, seminarskih radova i materijala s faksa, pogađate nisam te godine diplomirao.(plačam faks i stan)

 

A u posupku za nezakonito snimanje, zbog brutalnosti krim. obrade u PP o kojoj posjedujem lječničku dokumentaciju.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pogledaj po kojem članu kaznenog zakona te terete pa pogledaj na netu kazneni zakon i vidi kolika je najveća moguća kazna zatvora za to kazneno dijelo.Apsolutna zastara nastupa nakon proteka dvostruko više vremena od maksimalno predviđene kazne računajući od dana počinjenja kaznenog dijela a što se tužbe protiv države tiče nemoj vjerovati odvjetnicima odnosno nedaj nikakve novce jedino na postotak.Bolje ti je dati odvjetniku i 50% dobivenog ako dobiješ ali sumnjam, mislim da je to gubljenje vremena i živaca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo našao sam, kaže da su za jedno i drugo ista kazna znači novčana ili do godine zatvora.

Sad po tebi, kad prođe dvije godine, a to je za mjesec dana, slučajevi padaju u apsolutnu zastaru?

 

I sad još pitam dali sa tužbom za nadoknadu štete treba prićekati presude ili?? Ima li tu kakvih rokova??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

može li se pravo gledati kroz matematičku logiku?

to nama inženjerima bolje ide.

 

znaći ovako, ja sam imam predmet i na prekršajnom i na općinskom sudu. na pekršajnom sam okrivljen da sam radio na crno, a na općinskom okrivljen da sam skinuo pečat.

 

Pitanje, ako se na prekršajnom dokaže da je inspektorat u krivu i da do pečaćenja nije trebalo doći? može li ta presuda utjecati na taj proces koji se vodi na općinskom?

 

Dali je ta logika primjenjiva u pravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija