Jump to content

iseljenje


cicmen

Preporučene objave

Živimo kao podstanari u jednom stanu već 10 godina. Ugovor o najmu nemamo potpisan već 5. godina. Plaćali smo sve uredno i stanarinu i režije (s tim da stanarinu nismo platili zadnju godinu dana, jer nismo imali od kuda), vlasnik nam je dao otkazni rok prije mjesec dana, da se iselimo do Nove Godine. U međuvremenu trebamo dobiti stan od Grada Zagreba s povlaštenom najamninom, i do tada nemamo kuda ići jer nemamo novaca za iznajmiti drugi stan, a vlasnik je ustrajan, neće nas pustiti još 2-3 mjeseca dok ne dobijemo taj gradski stan. Moje pitanje je: dali nas može istjerati na ulici samo tek tako (prisilno ili s policijom) ili to mora ići sudskim putem?

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

1.

To što nemate ugovor o najmu ne daje Vam pravo korištenja bez plaćanja .Po proteku roka najmodavac može zatvoriti struju i vodu , promijeniti brave i izbaciti Vam stvari.

 

2.

.Na silu ne možete ostati u tuđem stanu . Najmodavac može tražiti sudskim putem plaćanje ekonomske stanarine sa zakonskom zateznom kamatom , sudske troškove i troškove odvjetničkog zastupanja .Spor ne možete dobiti.To je istina bez uvijanja .

 

 

3.

Vi si trebate pomoći na drugi način .Požurnicama tražiti

od grada brže rješenje . CZSS daje jednokratnu novčanu pomoć osobama koje nemaju ni minimum za život.Izlaz su državne institucije i vlastite snage , a ne privatni iznajmljivač, često uskaču roditelji , prijatelji na kratak rok jasno.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija