Jump to content

malodobno dijete-starija punoljetna osoba-isti krevet? hitno i bitno!


brankica03

Preporučene objave

dali stoji negdje u zakonu da dijete od 8godina nesmije spavati u krevetu s punoljetnom osobom?

slučaj je sljedeči moja kčer ide tati na vikende i umjesto da spava kod njega u svom krevetu ona spava kod njegove mame i to s njom u krevetu..ima inače sobu u kojoj bi mogla spavati al ni ta prostorija nije kod tate u stanu a czss je već od njega tražio da nabavi ležaj za djete a on ništa nije poduzeo kad sam se ponovo požalila rekli su mi da mu nedam djete na vikend dok ne napravi kak su rekli,na što je on burno reagirao i prijetio mi se i u konačnici uzeo djete na vikend rekavši da će spavat u posebnoj sobi ali nije bilo tako.. sad bi djete opet trebalo ići kod njega i znam da nije kupio niti namjestio krevet kod sebe a isto tak znam da če radit probleme ako mu je nedam sta da radim? dal da ga prijavim policiji ili? na czss nema slobodnog termina za razgovor do 2 mj!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko sam shvatio, dijete spava sa svojom bakom u krevetu?!? To sto vi ne kazete "baka" nego "njegova mama" objasnjava dovoljno o vasem stavu prema obitelji vaseg bivseg supruga, a i njega samog. Kada sam vidio naslov najezio sam se misleci da dijete spava sa nekim potpunim strancem ali ovako... Zakona koji prijeci spavanje unuka s bakom nema. Osim ako baka na neki nacin seksualno ne iskoristava dijete nema nista loseg u tome. Ako mogu vezati svoje osobno iskustvo, sjecam se da sam u povremenim posjetima svojoj baki i djedu i ja znao prespavati u njhovom krevetu, naravno sa godinama u kojima je vase dijete sada.

 

Koliko mi je poznato centar u toku brakorazvoda posjecuje domove oba roditelja i procjenjuje mogucnosti oba roditelja. Nije jasno kako su onda utvrdili da otac ima uvjete za susrete na nacin da dijete spava kod njega, a sada se ispostavilo da uopce nema kreveta za dijete. Pogotovo je zanimljiva konstatacija centra da se djetetu zbog toga trebaju prijeciti susreti s ocem.

 

Morate shvatiti da je dijete zajednicko i da trebate jednako vjerovati ocu djeteta kao sto on vjeruje vama dok je dijete cijeli tjedan kod vas jer je dijete zajednicko, a ne vase. Niste objasnili zasto vas smeta cinjenica da dijete prespava s bakom. Osim ako dijete to ne zeli, ne zeli odlaziti ocu zbog toga, zapitajte se cemu sve to. Stitite interese djeteta kada ih treba stiti, razgovarajte s ocem djeteta sporazumno i razumno, ne zovite centar zbog svake stvari, jos manje zovite policiju zbog ove situacije, a nemojte se prepucavati s ocem preko ledja djeteta.. Moji savjeti su strogo dobronamjerni i vjerujte vecu cete korist djetetu napraviti slusate li ovakve savjete nego ratujete li sa suprugom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaista zakon koji bi zabranjivao spavanje unuke s bakom ne postoji. Naravno da, ako dijete želi spavati u svom krevetu, treba s ocem razgovarati o tome da taj krevet djetetu nabavi, a ako on to ne želi, tražiti od centra za socijalnu skrb da to od oca također zahtijeva, a ne da izbjegava odraditi posao davanjem protuzakonitih savjeta.

 

Centar koji Vam je dao savjet kakav navodite da Vam je dao bi trebao odgovarati za protuzakonit savjet, odnosno za nesavjesno obavljanje službene dužnosti kojim krši pravo djeteta na oba roditelja - centar jednostavno ne smije davati savjete za kršenja prava djeteta. Bilo bi zanimljivo znati koji je to centar konkretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija