Jump to content

Ugovor na određeno i porodiljni


mishek

Preporučene objave

Ovako, kolegica je trudna 37 tjedana. Kada je ostala trudna u firmi su joj rekli da će joj produživati ugovor sve dok je na porodiljnom, a kad joj porodiljni istekne, nek se snađe. Danas, dva tjedna prije termina poroda, šefica joj pošalje mail gdje joj navodi kako joj ipak više neće produživati ugovor te će joj isti raskinuti sa 31.12.2009. E sad - smiju li oni to učiniti? Žena teče porodiljni već gotovo mjesec dana, i sad bi ona pred porod trebala ići sređivati papire što za hzzo, pa hzz. Ono, taman da se porodi na šalteru.

Maknimo na stranu koliko je to neljudski od poslodavca da ženu praktički pred porodom sile na takve postupke :palacdolje:, a osim toga, oni kao privatnici nemaju nikakve veze s tim kad joj ionak sve plaća hzzo, tak da je to njima nit u džep nit iz džepa, ali smiju li oni to stvarno njoj učiniti? Dva tjedna prije termina poroda?

 

Molim vas za pomoć jer je stvarno hitno, još će se žena porodit i prije od stresa. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a sto joj tocno pise u ugovoru, do kad traje?

 

nazalost, ako je ugovor na odredjeno vrijeme, poslodavac nema obvezu ugovor produziti niti dati ugovor na neodredjeno vrijeme, no duzan je obavijestiti radnika postoje li kod njega slicni poslovi za koje bi radnik mogao sklopiti ugovor na neodredjeno, ali toga se nitko ne drzi.

 

smije to uciniti, iako je to krajnje neljudski - na istek ugovora na odredjeno vrijeme ne utjecu ni trudnoca ni bolovanje...nazalost. zato se sindikati bore svim snagama protiv tog instituta ugovora na odredjeno vrijeme jer ga poslodavci maksimalno iskoristavaju i sklapaju takve ugovore kada ne bi smjeli. takav ugovor je iznimka u tocno odredjenim privremenim situacijama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa pretpostavljam da su joj produživali ugovor svaka tri ili svakih šest mjeseci, tak da je moguće da će joj sad isteći ugovor, a oni ga više neće ni produžiti. Meni to uopće nema smisla. Pa nemaju nikakve veze s njom dok je na porodiljnom, sve joj plaća hzzo. Kakva im je to korist sad dati otkaz? Da pokažu koliko čovjek može biti đubre?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija