Jump to content

Kao dokazati vlasništvo?


medionthedog

Preporučene objave

Otac mi želi darovati sto košnica sa pčelama. Problem je u tome što on nigdje nije zaveden kao vlasnik tih košnica. Počeo je prije dvadeset godina sa jednom košnicom i mukotrpnim radom došao je do njih sto. Zanima me kako ih može darovati ako on sam nije nigdje zaveden kao njihov vlasnik. Je li moguce da kod javnog bilježnika potpiše izjavi ili nešto slično da je on vlasnik, a kasnije darovnim ugovorom prebaci košnice na mene. Otac je u sustavu OPG-a i par godina je koristio poticje za pčele. Poticaj je dobio tako da je "čovjek" došao i napravio "zapisnik" da on ustvari i fizički posjeduje te košnice te je dobio markice za njih. Je li to možda dovoljno kod javnog bilježnika da time dokaže vlasništvo. Ako mi na kraju i uspije darovati košnice, jel moram još ići na poreznu ili nešto slično ? Totalni sam laik što se tiče prava pa mi nemojte zamjeriti ako su ideje nebulozne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar je u tome da tata ima par kredita, rate je i uz moju pomoc svaki mjesec sve teže otplačivati. Ima hipoteku na kuću po stambenom kreditu i 3 nenamjenska kredita. Za stambeni mu se rata svaki mjesec skida sa plaće, a ostali krediti trajnim nalozima. Ova preostala tri kredita najvjerojatnije nece još dugo moci otplacivati. Kako se banke ne mogu naplatiti ovrhom na kuci jel je ionako već pod hipotekom, sjesti ce mu na ostatak primanja. Iz plaće se isto neće moci namiriti kolika je rata svaki mjesec pa sljedom stvari idu na ostalu imovinu koja glasi na njega.

 

Problem je u tome da pčelinjak(košnice) ne glase na njega nigdje. Fora je da je koristio poticaje za pčele. 2004. god. je tražio nekakav kredit od ministarstva za proširenje pčelinjaka(na kraju je odustao od njega).Poljoprivredni savjetnik iz Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu i savjetodavnu službu je i dao Mišljenje po kojem ima pravo na kredit. U tom Mišljenju je i naveden broj košnica i njihova lokacija te da je moj tata vlasnik. To je bio prvi pisani trag da je on vlasnik pčelinjaka. Od 2004. svake godine dobiva poticaj. Nemam pojma kako da on meni daruje pčele, kad je jedini dokaz vlasništva ono Mišljenje i zahtjevi za poticaj svake godine

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija