Jump to content

dogovor


Vannesa

Preporučene objave

Dogovor koji vi i vas suprug napravite ima strogo nacelan karakter i ne znaci da ce tako biti. Naime, dijete nije stvar, znaci ne moze se njime raspolagati kao sa nekom stvari i zbog zastite djeteta u postupku brakorazvoda stvoren je mehanizam (czss i sudovi) koji procjenjuju sto je u najboljem interesu djeteta. Naravno ti mehanizmi znaju ponekad zakazati, najcesce kada je u interesu da dijete nastavi zivjeti s muskarcem, no to sada nije predmet razogovora.

 

Vi i vas suprug, kada pokrenete brakorazvod biti cete pozvani na sud i sud ce nadleznom czss narediti da napravi strucno misljenje s kojim roditleljem ce dijete nastaviti zivjeti. Vi kao roditelji svoj usmeni ili pisani prijedlog mozete dati ali se sud nije duzan vezati za njega. CZSS ce obaviti razgovor sa oboje, raspitati se kod vas oko prilika u kojima zivite, posjetiti dom u kojem zivite (i vi i otac djeteta), te prikupiti druge podatke o vama ako se ukazu potrebni. Proci cete i tretman psihologa gdje cete rjesavati testove. Sve to zajedno bi trebalo izgraditi sliku o tome s kojim roditeljem bi dijete trebalo nastaviti zivjeti.

Taj prijedlog onda odlazi na sud gdje sud opet nije duzan postupiti po tom prijedlogu vec moze donijeti svoju oduku koju ce saciniti temeljem saslusanja stranaka (vas i oca), djelatnika centa alli i drugih ljudi ako se ukaze potreba.

 

Onda ce sud donijeti presudu s kojim ce roditeljem dijete zivjeti i termine susrete djeteta s roditeljem s kojim dijete ne zivi.

Ako ne bude zalbi s niti jedne strane presuda postaje pravomocna i rjesenje je tu.

 

Dakle, odgovor na vase drugo pitanje je- vi ne mozete vas dogovor uciniti pravomocnim jer to moze samo pravomocna sudska presuda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija