Jump to content

Pomozite


Danyelaa

Preporučene objave

Lijep pozdrav! Imam dijete od 4 mjeseca koje je plod vanbračne veze. Njegov otac ga priznaje i to nije problem. Dakle sutra ga idemo upisati u rodni list i on želi plačati za dijete, ali ja neželim na sud jer se mi odlično slažemo i želim da se to riješi dogovorom. Pa me zanima koliko bi on po zakonu trebao plačati alimentaciju jer ima i dijete u braku pa kako se to onda računa. Znači plača mu je nešto jača od 5000 kn i ima dijete u braku sa kojim živi i moje dijete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbezbolnije bi bilo da pri područnom CZSSu potpišete sporazum, pa ste izbjegli sud. Minimalni iznos koji se odreeđuje za djecu do 7g je 919,70kn s tim da može biti manji do 50% ako roditelj ima više obveza uzdržavanja iako bi ovaj/nešto veći mogao podnijeti... dakle ako se možete dogovarati to bi bio najjedostavnije.

Vodite računa i da bi vam dijete sud trebao povjeriti na zajednički život a do tada će se tražiti potpisi oboje roditelja za hrpu sitnica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija