Jump to content

Što slijedi nakon prigovora sudu


tihca

Preporučene objave

Nakon dobivene kazne za vožnju pod utjecajem alkohola 2,2 promila uložio sam prigovor,u kojem zahtjevam da mi umanje novčanu kaznu i vrijeme oduzimanja vozačke,odgovor ne dobivam već mjesec dana,kako slijedi daljnji proces? poziv na sud,pa rješenje suda pa onda žalba...

 

što mislite o uzimanju odvjetnika koji je njegov posao u mom daljnjem rješevanju slučaja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

ako ste napisali prigovor protiv OBVEZNOG prekršajnog naloga onda protiv odluke koju će donijeti prekršajni sud nemate pravo žalbe. To je uvedeno zadnjim promjenama Prekršajnog zakona (zajedno s produljenjem roka potrebnog za zastaru - toga se sigurno sjećate :)) Dakle, sad očekujte poziv na raspravu pred prekršajnim sucem - a što će se tamo odvijati - zavisi o snazi vaših argumenata.

 

Isplativost odvjetnika - to je vrlo individualno, ali zar Vam nije dovoljan orijentir to što sami ne znate kako dalje? Jer da znate ne biste ni pomislili na angažiranje odvjetnika. Tako, ako sami znate kako postupak privesti kraju, ako znate što Vas sve može snaći - nemojte ga plaćati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tihca je napisao:

da znam kako privesti kraju normalno da nebi pitao za odvjetnika,nego vjerujem da bi mi mogo pomoći oko svega toga pa da ga olatim 1000-2000kn kazna je 6000kn isplati mi se,pa pravo na žalbu bi valjda trebalo biti nakon rasprave pred prekršajnim sucem što nije tako?

 

Pozdrav,

 

kao što sam Vam rekla - od stupanja na snagu novog prekršajnog zakona, protiv rješenja donesenog temeljem obveznog prekršajnog naloga, više nema žalbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jel ti uopće o nečem razmišljaš, recimo o mogućim posljedicama takvog ponašanja?

 

Nadam se da će kazna biti primjerena, recimo 10.000 kn + 12 mjeseci zabrane upravljanja, a i to je malo prema onom što bi ti netko radio ukoliko bi u tom stanju povrijedio nedužnu osobu.

 

Sram te bilo, kako zbog djela koje si počinio tako i zbog toga što se na potpuno neprimjeren način ponašaš na ovom forumu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje ako u organizmu ima alkohola iznad 1,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka ili ako u organizmu ima opojnih droga.

 

Al nije to poanta, poanta je, nemoj to više raditi da ne bi bilo gore.

 

Eto otkrit ću ti jednu tajnu, danas sam imao prilike vidjeti čovjeka kojem zbog jedne takve slične stvari sada stiže na naplatu 200.000 kn, plus ono što mu je već došlo i što se ne može riječima opisat, pa sad ti vidi.........

 

Sretno dalje tebi i svima oko tebe.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija