Jump to content

Ivić: Fond hrvatskih branitelja vrlo uspješno posluje


Mrljavac

Preporučene objave

ZAGREB, 8. siječnja 2010. (Hina) - Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) Tomislav Ivić rekao je danas da Fond hrvatskih branitelja vrlo uspješno posluje, da je uspješno završio 2009. godinu s dobiti od 248 milijuna kuna te da je njegova vrijednost 2,2 milijarde kuna.

 

Ivić je time nakon dodjele stipendija Zaklade "Hrvatska za djecu" odgovorio na novinarski upit o ostavci generala Đure Dečaka na mjesto u Upravnom odboru Fonda hrvatskih branitelja jer se, kako Dečak smatra, novcem branitelja ne upravlja onako kako bi trebalo.

 

"Žao mi je što je do toga došlo i mislim da nema nikakvih stvarnih razloga za ostavku u onom smislu u kojem je to general Dečak rekao", rekao je ministar Ivić.

 

Istaknuo je da je ostvarena dobit Fonda u prošloj godini za 25 posto veća nego što je to bila u 2008. godini te da je vrijednost udjela povećana za 27 posto - sa 560 kuna na 723 kune.

 

"To su sve pokazatelji da Fond više nego uspješno posluje, da je apsolutno likvidan te da nema nikakvog razloga za zabrinutost hrvatskih branitelja koji su vlasnici udjela u Fondu hrvatskih branitelja", naglasio je Ivić te podsjetio da je 23. prosinca 2009. vlasnicima udjela počela isplata dividendi za 2008. godinu.

 

Pozvao je branitelje da ne prodaju udjele u Fondu jer svi pokazatelji govore da je sigurna investicija imati udjele u njemu.

 

Na upit kako komentira istup generala Dečaka, ministar branitelja je rekao da "Dečak očigledno ima drugu viziju funkcioniranja Fonda" koju je i iznosio na sjednicama Upravnog odbora Fonda.

 

Ivić smatra da je Fond od utemeljenja do danas opravdao svoje postojanje. Naglasio je da je iz Fonda hrvatskih branitelja proizašao i Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja i njihove djece te Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Podsjetio je da je Zaklada do danas donirala više od 50 milijuna kuna financijske pomoći socijalno najugroženijim kategorijama hrvatskih branitelja. Uz to, za stipendije djeci hrvatskih branitelja je iz Fonda je do sada isplaćeno oko 120 milijuna kuna, a u prošloj godini je bilo više od 10 tisuća stipendija. Ivić je također kazao i da je za školsku godinu 2009./2010. proveden natječaj te da će stipendije dobiti 10. 257 djece hrvatskih branitelja.

 

"Svega toga ne bi bilo da nije Fonda hrvatskih branitelja, da nije bilo odluke Vlade RH o prijenosu sedam posto dionica Ine i telekoma u Fond hrvatskih branitelja", rekao je Ivić.

 

(Hina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija