Jump to content

trebam pomoć i pravni savjet


zeko38

Preporučene objave

prije mjesec dana mi je umro otac.ostavinska rasprava nije još bila...

moj problem leži u neotkupljenom stanu

otac mi nije dao otkupiti stan koji je u vlasništvu plive dd. a on je bio povlašteni stanar

moje je pitanje dali postoji mogučnost otkupa tog stana budući da živim kao podstanar s ženom i troje djece i razvojačeni sam branitelj

 

stan je trenutno zapečačen od strane policije

 

molio bih vas da mi napišete kuda i kamo da krenem budući da sam mu ja jedini nasljednik i da li bi bilo dobro posavjetovati se sa odvjetnikom ili pustiti njemu da sve odradi ako je uopće moguče jel radi se o stanu od 25 m2

 

zahvaljujem se unaprijed na savjetima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Moja majka i otac su posjedovali kuću u kojoj su bili suvlasnici svaki u 1/2 dijela kuće. Nakon smrti moje majke sprovedena je ostavinska rasprava 1982. i sud je donio rješenje o nasljeđivanju prema kojem je imovina podijeljena na jednake dijelove ocu, sestri i meni. Tako smo sestra i ja postali vlasnici u 1/6 svaki, a otac u preostalih 4/6.

1993. nakon smrti moga oca u rješenju o nasljeđivanju piše da meni pripadaju nekretine, kuća u kojoj ja živim sa svojom obitelji (neprekidno od 1982. do danas), dakle, očev dio kuće u cijelosti (4/6).

Rješenje o nasljeđivanju je provedeno i u katastru i na gruntovnici, te smo tako suvlasnici sestra u 1/6, a ja u 5/6 kuće.

No, prije nekoliko godina (možda 4-5) došao sam u posjed "kupoprodajnog ugovora" sastavljenog na originalnom obrascu (koji nigdje nije ovjeren), u kojem stoji da je moja sestra prodala svoj dio (1/6) u kući mome ocu za što joj je on isplatio iznos od ondašnjih 300.000 DIN. Kupoprodajni ugovor je datiran sa 1983.g., a potpisali su ga: kupac- moj otac, svjedoci - suprug moje sestre i žena s kojom je moj otac tada živio, i prodavatelj moja sestra.

Mene zanima, da li je ovaj kupoprodajni ugovor valjan ako nije ovjeren i da li postoji način da se ja uknjižim na temelju tog kupoprodajnog ugovora ili ikako drugačije u katastar i gruntovnicu kao vlasnik cijele kuće s obzirom na situaciju da sam ja naknadno saznao za tu prodaju te sporne 1/6 kuće i da ona dosada nije uknjižena na moje ime nego i dalje na sestrino.

Napominjem da sestra u ovoj kući nikada nije živjela i da nikada nije koristila niti tu 1/6 kuće koju ima na papiru (a na nju nema pravo temeljem tog kupoprodajnog ugovora). Problem je u tome što moja sestra sad traži da joj dam dio kuće na korištenje ili novčanu protuvrijednost (za tu spornu 1/6 kuću za koju je već dobila novac od našeg oca).

Molio bih da mi pojasnite moje mogućnosti i opcije u navedenoj situaciji.

:misli:

 

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija