Jump to content

što sad?


crni7

Preporučene objave

Živjela sam sa roditeljima u istoj kuči.Imam dva brata koji nisu živjeli s nama.Nakon smrti oca doznajem da kuča u kojoj živimo nije nigdje upisana,te da se čestica(na kojoj je kuča) vodi kao"pašnjak".Postojala je lokacijska i građevna dozvola na ime mog oca.Tada moj brat predlaže meni da mi proda svoj dio "vlasništva"nad tom nekretninom.Pristajem na to i radimo kupoprodajni ugovor kod J.B.Isplačujem ga i ugovor ovjerava J.B.U tom ugovoru piše da se on,"ovom isplatom odriče svih daljih potraživanja prema nekretnini i čestici broj xy".

Tada slijedi ostavinska rasprava iza oca.

Javni bilježnik donosi rješenje:3/4 kuče pripada meni,a 1/4 mojoj majci.Zaboravih napomenuti da se moj drugi brat odrekao svog dijela u moju korist.Otud imam 3/4.Sve je tada upisano u Z.K i dobili smo posjedovni list.Međutim,nakon smrti moje majke,brat (koji je isplačen)uočava grešku na rješenju koji je napisao J.B(ostavinska od oca).Sporno u tom rješenju je to da je javni bilježnik u biti podijelio samo 1/2 kuče,tj.napisao je da je iza pokojnika ostala 1/2kuče koja se djeli na spomenute djelove,umjesto da je napisao da je 1/1,te da je to izvanknjižno vlasništvo.

Sad se stvar iskomplicirala.Moj brat (onaj koji je isplačen),traži u gruntovnici da se ispravi pogreška,koju je kako kažu,napravio J.B i da se ispravi omjer vlasničke strukture.Službenica u gruntovnici(bez obavijesti mene)mijenja vlasnički omjer,pa tako novonastalo stanj izgleda ovako:4/8 kuče pripada mom ocu,1/8 mojoj majci i 3/8 meni.

Na pitanje zašto je to sad tako,službenica odgovara da je to "proceduralna greška" te da je ovo sad tkz.naknadno pronađena imovina!!!Rješenje ču dobiti poštom i moči ću da se žalim.

Zaboravila sam napomenuti da je moja pokojna majka oporučno ostavila meni svoj dio kuče.

Mene sad zanima slijedeće:da li su u gruntovnici postupili ispravno,jer su tu kuču zajedno u braku stekli moj otac i majka?

Da li moj brat ima ikakva prava sad na tu nekretninu(s obzirom da je isplačen),..napominjem da je isplačen kad kuče"nije bilo"?

Ukratko,što da sad radim?Za skupe odvjetnike nemam novca,a sama ne znam kako dalje!Dobri ljudi,upomoč!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija