Jump to content

policajac službenim motociklom ozlijedio dijete


maggy007

Preporučene objave

Molila bih za pomoć šta nam je činiti s obzirom na okolnosti, počinitelja i njegove nadležne?

Radi se o nanošenju teških tjelesnih ozljeda djetetu od 5 godina-fraktura lubanje. Naime, Luka se igrao i trčao u pješačkoj zoni Trstenik u Splitu (poznata šetnica puna djece i rekreativaca), te ga je policijski službenik pokupio službenim motorom (300 kubika). Van životne opasnosti je:)

Očevici govore (osim jednoga koji je dao izjavu za novine kako je dijete istrčalo pred motor), da se službenik nakon naplate kazne jednom počinitelju prekršaja naglo uključio u promet u potjeri za drugim počiniteljem također na motoru i to bez zvučne signalizacije. Koja je uopće dopuštena brzina u pješačkoj zoni?

U PU Splitsko -dalmatinskoj navode kako u sklopu redovitih dužnosti sankcioniranja vozača koji bahato voze u zoni zabranjenoj za prometovanje vozila, policajci tako isto smiju postupiti tj. smiju voziti i ugrožavati živote svih pješaka, osobito djece radi hvatanja počinitelja običnog prekršaja???

Proučavala sam Zakon o policiji, o sigurnosti prometa na cestama, Pravilnik o načinu postupanja policijskih službenika i ne snalazim se najbolje.

Ukoliko netko ima savjet šta činiti nakon šta odem po zapisnik na policiju, molima bih vas za isti i unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija